Music on Sundays: Adem van Yevgueni

Bennie
0 reactie(s)
Music on Sundays Yevgueni

© Bennie Vanderpiete

Yevgueni is een Belgische band die Nederlandstalige nummers brengt waarin ze chanson, kleinkunst en pop tot één geheel vermengen. Begin 2005 verscheen het debuutalbum “Kannibaal”. “Tijd is Alles” is de 7de full-cd van de groep en werd eind oktober 2017 uitgebracht.

Tijdens de voorbije Gentse Feesten mocht een volgelopen Walter De Buckplein genieten van het optreden van Yevgueni met heel wat nummers uit hun nieuwste album. Bovendien is de band rond frontman Klaas Delrue dit jaar genomineerd voor de “Radio 2 Zomertrofee” in de categorie “Beste groep”. Op 12 augustus wordt de winnaar bekendgemaakt.

”Tijd is alles is eigenlijk een conceptplaat” vertelde Klaas Delrue op Radio 1 toen de cd uitkwam. De titel verwijst naar de lijdensweg die de zanger en zijn partner moesten afleggen om een kind te krijgen. Een lijdensweg die maar liefst zes jaar duurde, maar een happy-end kende.

In “Adem”, de eerste single van het album, vertelt Klaas hoe hij door de geboorte van zijn dochter uit een diep dal kroop.
 
Niet zomaar een meisje
Niet zomaar een dag
Toen je mij kwam halen
Uit het dal waarin ik lag

Ik zal je leren lopen
Nu ik terug kan staan
Sluit alle wegen af naar waar ik
Nooit meer terug wil gaan

En adem, adem, adem. Voor het eerst,
in jaren, jaren, adem ik ook weer

 

Bij de single hoort ook een erg mooie videoclip.
Geniet van “Adem”. Fijne zondag!