Music on Sundays : Amazing – Seal

Anne
0 reactie(s)

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 november vindt in het Sportpaleis in Antwerpen  “The Night of the Proms” plaats. Na Carl Huybrechts en Kobe Ilsen zal het dit jaar Pieter Embrechts zijn die de verschillende optredens aan elkaar praat en zo onder meer ook de Britse zanger Seal zal aankondigen.

Seal werd geboren in Londen als kind van een Nigeriaanse moeder en een Braziliaanse vader. Hij groeide zijn eerste 4 levensjaren  op in een pleeggezin. Daarna verbleef hij eerst  bij zijn moeder, dan bij zijn vader. Op zijn 15de verliet hij ook die laatste en was 2 jaar dakloos. Alles behalve een makkelijke jeugd dus …
Bovendien kreeg hij te kampen met een huidziekte waardoor zijn gezicht bedekt is met verscheidene littekens. Ondanks dit alles maakte hij toch zijn middelbare school af en ging daarna verder studeren.

In 1989 – Seal was toen 26 – kwam zijn muzikale carrière van de grond. De man bracht ondertussen al 10 studio-albums, 4 live-CD’s en 2 compilatiealbums uit.

Zijn bekendste hit is waarschijnlijk “Kiss from a Rose”, het nummer dat gebruikt werd als liefdesthema van de film “Batman forever”.

Mijn favoriete song is “Amazing”. Een meeslepend up-tempo nummer over het bekampen van verslavingen door Seal uitgebracht in 2007. Mooi omwille van zijn bijzondere stem, de eenvoudig eerlijke  tekst en vooral omdat het  de perfecte beat is om de sportschoenen aan te trekken voor een looptochtje op een herfstige zonnige zondag.

Fijne zondag en veel loopplezier.