Music on Sundays: Blanche en “City Lights” naar Songfestival

Bennie
1 reactie(s)
Music on Sundays: Blanche en “City Lights” naar Songfestival

Op zaterdag 13 mei vindt in Kiev de finale van de 62ste editie van het Eurovisie Songfestival plaats. Sinds een aantal jaren wordt deze finale - omwille van het grote aantal landen dat deelneemt (34 landen) -  voorafgegaan door twee halve finales.

Deze keer is het aan de RTBF om voor de Belgische inzending te zorgen. Zij kozen eind verleden jaar reeds voor Blanche. De zeventienjarige Ellie Delvaux, alias Blanche, nam verleden jaar deel aan de Franstalige versie van “The Voice” en schopte het tot in de halve finale. Vervolgens ging ze met auteur-componist Pierre Dumoulin aan de slag voor haar eerste album.
Uit deze eersteling koos men nu “City Lights” als Belgische inzending.  Eerder deze week was het nummer in première te horen op MNM en Radio 2.

De reacties waren uitermate - en unaniem - lovend, ook al is “City Lights” allesbehalve een klassiek songfestivallied. Een modern elektropopnummer, met een trage beat en een heel donkere sfeer.
Het geheel klinkt heel erg internationaal en doet aan “Oscar and the Wolf” denken.
Opvallend is de diepe stem van de Brusselse zangeres. 

Blanche mag op 9 mei aantreden in de eerste halve finale. Bookmakers rekenen haar nu al bij de potentiële songfestival-winnaars, dus doorstoten naar de finale zou geen probleem mogen zijn.

Duimen maar en geniet alvast van “City Lights”.