Music on Sundays: Bruce “The Boss” Springsteen "The Ghost of Tom Joad”

Bennie
1 reactie(s)
Music on Sundays: Bruce “The Boss” Springsteen

© Bennie Vanderpiete

Onlangs werd de affiche voor TW Classic 2016 bekend gemaakt. Heel wat bekende namen terug in Werchter, maar de hele wei zal die dag reikhalzend uitkijken naar het optreden van “The Boss”. Zijn vorige passage dateerde van 2013.

Bruce Frederick Joseph Springsteen wordt dit jaar 67, maar rocken doet hij nog als in zijn beste jaren. In 1972 bracht hij zijn eerste LP uit. Met zijn derde langspeler “Born tot Run” brak hij in 1975 echt door. De teller staat ondertussen al op 18 studioalbums, 73 singles, 14 live-opnames en 7 verzamelalbums. Wereldwijd verkocht hij meer dan 120 miljoen platen en Cd’s. Daarmee behoort hij tot het kransje van de 20 best verkochte artiesten allertijden.
In 1995 dan de release van de single “The Ghost of Tom Joad “ uit het gelijknamige album.
Tom Joad is het hoofdpersonage uit het boek “De druiven der gramschap” van John Steinbeck. John Ford’s verfilming van het boek inspireerde “The Boss” tot dit nummer. Rage Against The Machine coverde deze song in 1997 omdat het Tom Joad de eenheid van de gemeenschap symboliseert in tijden van onrecht.

Op 29 oktober 2010 trad Springsteen met zijn E-Street Band op in Madison Square Garden in New York. Samen met special guest Tom Morello, gitarist van Rage Against The Machine, speelde hij “The Ghost of Tom Joad”. Een versie die maar liefst negen minuten duurt. Maar, op het einde, met ongelooflijke gitaarsolo’s van Tom Morello.

Vuurwerk! En heimwee naar april 1993 toen de The Boss met de E-Street band tijdens zijn wereldtournee optrad in Flanders Expo. Een onvergetelijke avond.
Geniet alvast van Springsteen en Morello.