Music on Sundays – “Christine", koningin van de Lokerse Feesten 2019

Bennie
0 reactie(s)
Music on Sundays Christine and the queens

© Tekst Bennie Vanderpiete

“Christine” is één van de -– zoniet hét - bekendste nummer van Christine & the queens. Woensdag ll. was  ze nog te zien op de Lokerse feesten. Een memorabel optreden.

Christine werd op 1 juni 1988 in Nantes geboren als Héloïse Létissier. In 2010 studeerde ze af en datzelfde jaar begon ze te zingen onder de naam “Christine & the queens”. Kort nadien volgde al een eerste EP “Miséricorde”. Na haar tweede EP “Mac Abbey” mocht ze al in het voorprogramma spelen van o.m. Lykke Li.  In 2014 mocht ze het publiek opwarmen voor het optreden van Stromae. 

In diezelfde zomer van 2014 volgde haar eerste album “Chaleur humaine”. Het bezorgde haar een internationale doorbraak met de singles “Nuit 17 à 52”, “Sainte Claude”, “Paradis Perdus” en vooral “Christine”. Van die eerste langspeler werden 1,3 miljoen exemplaren verkocht. “Een plaat die in het teken stond van de melancholie”, aldus de zangeres. In 2014 kwam ze ook langs bij “Music for Life” en zong er onder meer “Christine”. Ze deed dat trouwens nog eens over in 2018 (toen in Puyenbroeck) en gaf een optreden in “The Flame” ten voordele van de vzw Humain.
 
Haar tweede langspeler “Chris” – die verscheen in september 2018 – ging gepaard met een mutatie. Niet alleen veranderde ze van naam - Christine werd Chris - maar er was ook een nieuwe look. Chris is nu minder meisjesachtig, minder timide. De taal is iets gespierder en ook haar muziek is meer minimalistisch en geïnspireerd op de funky, groovy sound uit de jaren ’80 met Michael Jackson, Madonna en Prince als voorbeelden. “Chris” werd uitgegeven als een dubbelalbum, met van elke song een Franse en een Engelse versie. Een plaat die volgens Héloise meer in het teken staat van de sensualiteit.

Afgelopen woensdag was het “sterke vrouwendag” op de Lokerse Feesten. Eerst mocht “SX” met frontvrouw Stefanie Callebaut passeren op het hoofdpodium. Daarna was het de beurt aan de Gentse Trixie Whitley die daarna de fakkel doorgaf aan Róisín Murphy.
Maar het publiek was vooral gekomen voor “Christine & the queens”. En ze kregen waar voor hun geld. Een optreden met een hoog showgehalte, met heel wat dansers en artistieke choreografiën.
Het publiek was enthousiast en Christine kroonde zicht tot queen van de Lokerse Feesten 2019.
 

Voor deze Music on Sundays kozen we voor het bekendste nummer van de zangeres “Christine”. En aan u de keuze: haar optreden tijdens Music for Life in 2014 of een filmpje vanop de Lokerse Feesten. Veel kijkplezier.

“Christine”- Lokerse Feesten

“Christine” - Music for Life 2014