Music on Sundays: “Engel” – Scala & Kolacny Brothers

Anne
0 reactie(s)

Je verwacht niet direct veel overeenkomsten tussen het meisjeskoor Scala en de Duitse metalband Rammstein. Toch blijken ze elkaar op een originele manier te inspireren.

Het nummer “Engel”, dat door Rammstein werd uitgebracht in april 1997, werd door de Kolacny Brothers herwerkt tot een ingetogen, typisch Scala-nummer. Weg zijn de schorre, harde mannenstemmen, verdwenen de huilende gitaarklanken en opgeruimd de extravagante kostuums.

Blijven over: heldere meisjesklanken, ingetogen piano- en vioolgeluiden en dit alles in een eenvoudig verlichte setting. Naarmate het nummer vordert gaan zowel stemmen als instrumenten in crescendo waardoor de dramatiek – die Rammstein vanaf de eerste seconde inbouwde – ook in deze versie duidelijk naar voor komt.

En dit moeten de heren van Rammstein ook gehoord hebben. Zij vroegen onlangs de toestemming om de herwerkte versie van hun “Engel” te mogen gebruiken. Tijdens hun actuele tournee brengen zij het nummer volledig in de “Scala-versie”, wat voor het koor uit Aarschot een echte eer is.

Wil je Rammstein zelf dit nummer horen zingen? Koning Boudewijn-stadion, 10 juli is dan the place to be.

Maar, vandaag gewoon vanuit je luie zetel ….

Geniet van deze mooie zondag!