Music on Sundays: Grieg - Morning

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Music on Sundays

© Bennie Vanderpiete

Zowaar een eerste bijdrage van dit jaar geschreven in openlucht. De voormiddagzon haar lentestralen en het gefluit van de vogeltjes om me heen maken me zowaar lyrisch. Noem het gerust stroperigheid, net zoals de honing die ik op mijn broodkorst smeer, het maakt me niks uit, ik laat me drijven op het moment!

En om het zoete plaatje in mijn hoofd compleet te maken, viel mijn muziekkeuze voor deze week op de Noorse componist en pianist Edvard Grieg.

Hij werd in 1843 in Bergen geboren en stierf er in 1907. Zijn werken vallen onder wat men de Romantiek noemt. Veel van deze ’Chopin van het Noorden’ zijn muziek zorgde ervoor dat menigeen de weg naar de klassieke muziekvond. De ogenschijnlijk eenvoudige en harmonische melodieën, die volgens sommigen hun oorsprong vonden in de Noorse volksmuziek, laten niemand onberoerd.

Tijd dus, om op zondagmorgen ‘Morning’ op jullie los te laten.