Music on Sundays: Janez Detd.

Hadewijch
0 reactie(s)

Precies 20 jaar geleden, in 1995, werd de Vlaamse punkband Janez Detd opgericht. Janez Detd is een afkorting van Jane's Detd. (Jane is determined). De band is afkomstig uit Dendermonde en is vooral bekend van deze 'Take on me', een cover van A-ha.

Nostalgie in de Vooruit in Gent afgelopen vrijdag. De groep trad vijf jaar na hun afscheid, nog eens op. Dit concert lokte 1.100 fans. Deze waren op de hoogte nadat de band een eenvoudig berichtje plaatste op hun facebookpagina. Hoe kwamen ze bij dit idee voor een reünieconcert? Een fan maakte een pagina aan op facebook om de groep nog één keer samen te krijgen. Missie geslaagd!

Zoals in bijna elke muziekgroep wisselt de samenstelling van de band doorheen de jaren. Bij Janez Detd. was dat niet anders. Nikolas Van der Veken is zowat de enige, samen met Bram Steemans, die er vanaf het begin bij waren. Voor het optreden in de Vooruit kwamen bandleden uit de verschillende samenstellingen optreden.

Of we ze in de toekomst nog gaan zien? Voorlopig lijkt het althans bij dit eenmalige reünieconcert te blijven. Maar zeg nooit, nooit.

De officiële videoclip van 'Take on me' vond ik niet op youtube, dus daarom koos ik voor deze opname van TMF. Er staan wel wat chatboxberichten onderaan het scherm, maar ook dat is nostalgie denk ik?