Music on Sundays: Laura Tesoro schitterde met “What’s the Pressure”

Bennie
0 reactie(s)
Sundays: Laura Tesoro schitterde met “What’s the Pressure”

© JMDB

De opluchting was bijzonder groot donderdagavond, op het einde van de halve finale van het Songfestival. Het was nagelbijten tot op het einde alvorens we wisten dat België ook gisterenavond mocht aantreden in de grote finale in Stockholm.

Nochtans was deze keuze volkomen terecht. Want met de 19-jarige Laura Tesoro had ons landje nog eens een heel sterke inzending. Muzikaal was dit het beste nummer dat we hoorden tijdens Eurosong, de préselecties die VRT begin dit jaar organiseerde. Een nummer met een hoog Selah Sue - gehalte. Niet toevallig, want “What's The Pressure” werd geschreven door Sanne Putseys en haar ex-drummer Louis Favre. Het nummer paste echter niet op haar tweede album “Reason”. Laura Tesoro bewerkte het dan met de hulp van Peter Gordeno, toetsenman van Depeche Mode. Het resultaat is een heel erg leuke song, met stevige beat en hoog funky-gehalte.

Maar ook de choreo werd sindsdien helemaal herwerkt, onder meer met de hulp van Ish Ait Hamou. Laura kreeg goede dansers rond zich die ook nog eens meezingen. Samen met de glitterpakjes en een seventies-achtergrond zorgde dit voor een ijzersterke sprankelende act. De internationale pers was donderdagavond zeer lovend.

Jammer genoeg moest België gisteren de grote finale openen en werd als eerste het podium opgestuurd. Maar ook deze keer schitterde de immer goedlachse Laura.
Het leverde België een 10de plek op. Oekraïne won met een (politiek) beladen lied.  En zo is het, 30 jaar na Sandra Kim, voor ons nog steeds wachten op een tweede overwinning.
Maar Laura Tesoro bewees dat haar tweede plaats in “The Voice van Vlaanderen 2014” geen toevalstreffer was. Een jong talent waar we nog veel plezier aan zullen beleven.

Hier nog eens haar ijzersterke performance tijdens de halve finale.