Music on Sundays: Leve de Ronde (Altijd de mooiste) – Yevgueni

Anne
0 reactie(s)
Leve de Ronde - Yevgueni

© Bennie Vanderpiete

We kennen in België heel wat feestdagen. Maar voor wielerminnend Vlaanderen is er slechts één echte “hoogdag”:  die zondag in april waarop het peleton een bont lint vormt dat de Vlaamse velden, wegen en heuvels doorkruist. Dit jaar met 175 mannelijke profrenners (vooraf gegaan door 145 wielrensters), allen met maar 1 doel: winnaar worden van de inmiddels (bijna) heilige Ronde van Vlaanderen.

Al weken voel je het zinderen: het wielerseizoen is gestart, de eerste koersen werden gereden en  voorzichtige conclusies werden getrokken. Maar, er werd vooral toegeleefd naar de Ronde.

Het bekende TV-programma “Vive le vélo” met Karl Vannieuwkerke (dat tot nu toe enkel werd uitgezonden ter gelegenheid van de Ronde van Frankrijk) werd omgedoopt tot “Vive le vélo – Leve de ronde”. Samen met wielrenners, ex-wielrenners, ploegleiders, verzorgers, journalisten, … ging Karl op zoek naar antwoorden op prangende vragen zoals:  welke tactieken zullen worden toegepast, welk weer speelt in het voordeel van wie en vooral: wie is nu echt de sterkste?

Het programma kreeg ook een nieuwe trailer, gemaakt door niemand minder dan de Vlaamse groep Yevgueni. Klaas Delrue en groep (mét gelegenheidsdrummer Karl Vannieuwkerke) herwerkten het lied “Paris sera toujours Paris”, oorspronkelijk gezongen door Maurice Chevalier (1939) . Een vrolijk deuntje dat werd omgedoopt tot “Leve de Ronde (Altijd de mooiste)”, dat op een luchtige manier parcours en sfeer beschrijft.

Tja, en wie dit jaar de sterkste zal zijn en de opvolger van Niki Terpstra wordt?  Dat weten we maar deze namiddag als de eerste held na 270 km de finish bereikt.