Music on Sundays: Mad about you – Hooverphonic

Anne
0 reactie(s)

Tekst Anne ©

Hooverphonic vertegenwoordigt België op Songfestival in 2020.

Het was toch even schrikken toen, eerder deze week, het nieuws bekend gemaakt werd dat Hooverphonic voor België zal aantreden op het Eurovisie Songfestival. De link tussen de groep van frontman Alex Callier en het internationale “liedjescircus” is niet meteen voor de hand liggend.

Toch bleek het idee niet nieuw en werd de band al een aantal keer gevraagd om deel te nemen. Maar telkens hielden ze de boot af. Nu blijkt het echter het juiste moment te zijn. De song waarmee ze zullen aantreden is zo goed als afgewerkt maar wordt pas begin 2020 bekend gemaakt. Callier verklapte wel al dat het een echt Hooverphonic-nummer is met toch een aantal typische “Eurosong-kantjes”.

België is hiermee het eerste land dat zijn inzending bekend maakt.

Hoe we op 12, 14 of 16 mei in Rotterdam zullen scoren valt nog af te wachten. Wat wel zeker is dat we enkel kunnen toejuichen dat er voor ons land echte muzikale “klasbakken” zullen aantreden die het niet moeten hebben van opzichtige make-up, absurde kostuums en bombastische muziek.

In afwachting van het nummer eerst nog even genieten van één van de mooiste nummers van de band: “Mad about you”. Het nummer werd in 2000 uitgebracht en gezongen door Geike Arnaert, de toenmalige zangeres van de groep. In 2018 vertolkte Luka Cruysberghs het nummer tijdens “The Voice”. Zij behaalde, als teamlid van Alex Callier, de overwinning en werd meteen ook de nieuwe vaste frontvrouw van de groep.

Samen met Alex Callier en Raymond Geerts kan ze zich alvast beginnen warm zingen.
En, ongeacht wat het resultaat betreft: mijn “12 points” hebben ze alvast!
Fijne zondag,