Music on Sundays met Arson en Empire

Jean Marie
0 reactie(s)
Music on Sundays met Arson en Empire

Dit stukje komt uit familiale kring met Fabian. Hun thuisbasis is Destelbergen. We geven u graag ons muzikaal gesprekje mee.

Vanwaar de naam?

De naam Arson die ‘brandstichting’ betekent in het Engels verwijst naar het aanwakkeren van een kleine vlam die zich uitbreidt tot een lopend vuur. Wat die vlam precies betekent, laten we door iedereen zelf invullen. Daarnaast vonden we ook veel gelijkenissen tussen een brandend vuur en de muziek die we willen brengen.

Bandleden?

Jeroen Vranken (zang)
Gert Stals (drum)
Rien Van Dingenen (gitaar)
Nathan Vander Vaet (gitaar)
Fabian Delsupehe (basgitaar)

Het is recent en voordien had je ook (andere?) muziekvrienden waarmee je muziek maakte

Rien, Nathan en ikzelf speelden voorheen in de band Anti Icon. We kenden Gert als drummer van de bevriende band Zygoma en hij speelt tot op heden ook samen met Nathan in de groep Soul Grip. Jeroen was ons bekend als zanger van Atlas en is daarnaast ook zanger van de triphopband Hoar.

Waar positioneer jij deze muziek?

De muziek is moeilijk vast te pinnen aan één genre. De muziek werd geschreven met een rock-’n-roll attitude maar kent duidelijk punk en hardcore invloeden. Bands als Gallows en The Ghost Of A Thousand en de Nederlandse band John Coffey waren een grote inspiratiebron.

Optredens deze lente en zomer?

Momenteel staan er twee optredens gepland. Op vrijdag 13 april treden we op in De Kelk (Brugge) en op zaterdag 14 juli is het RockXXL Fest in Beerse.

Tot nu toe speelden we slechts een handvol shows. De eerste was in ons repetitiekot te Destelbergen. Toen werden trouwens de beelden gemaakt voor de clip van onze single ‘Empire’.

Andere optredens dienen nog te worden bevestigd maar de bedoeling is om op zoveel mogelijk plaatsen onze nieuwe EP ‘Let’s Start A Fire’ te kunnen voorstellen.

Repetities en opnames?

Onze eerste EP ‘Let’s Start A Fire’ komt integraal online op maandag 9 april 2018.

Alle Succes!