Music on Sundays met Emma Rundle

Machteld Moijson
0 reactie(s)

Tekst Machteld Moijson - Foto JMDB

Emma Ruth Rundle covert ‘All My Tears’  en is een Amerikaanse singer-songwriter, gitarist en beeldend kunstenaar, uit Louisville, Kentucky. In Vlaanderen lijkt ze minder bekend, maar dat is niet het geval in Nederland waar ze op donderdag 16 april 2020 in Tilburg een concert brengt op het Roadburn Festival. Zij is er ook één van de twee curatoren.

Na de tijd met haar eerste band, de Nocturnes, bracht ze drie soloalbums uit. Nu is ze lid van de band Red Sparowes en van het trio Marriages.

Emma groeide op in Los Angeles in een gezin waar folk gespeeld werd. Ze werd sterk beïnvloed door het werk van Kate Bush en David Lynch.

Ze lijdt aan adenomyosis, endometriose in het glad spierweefsel van de baarmoeder. Deze aandoening inspireerde het materiaal voor haar tweede soloalbum ‘Marked for Death’, dat uitkwam in oktober 2016.

Het nummer ‘All My Tears’ werd geschreven door Julie Miller en uitgebracht op 7 November 2013 in de versie van Emma Ruth Rundle, in een digitale bewerking van Chris Common. Het nummer werd oorspronkelijk gebracht door Emmylou Harris op haar album ‘Wrecking Ball’, dat voor Emma één van haar favoriete platen is. Emma coverde het nummer op haar kamer, gebruik makend van de computermicrofoon en wat nagalmeffecten. Voor de opname gebruikte ze haar Martin tenor guitaar uit 1963 in een open tuning. Er was maar één live-take, behalve voor de vocale harmonieën.

Meer informatie over haar kan je vinden op www.facebook.com/emmaruthrundle