Music on Sundays: Niels Destadsbader met Verover mij

Anne
0 reactie(s)

© Bennie Vanderpiete

De luisteraars van Radio 2 verkozen “Verover mij” recent tot zomerhit van 2018. Niels Destadsbader won daardoor de prijs voor het tweede jaar op rij. In 2017 was hij ook de laureaat, toen met “Skown Meiske”. Belle Perez is nog steeds recordhoudster, zij won Zomerhit maar liefst 5 jaar op rij (2002 t/m 2006).

Niels Destadsbader werd naast de Radio 2 “Zomerhit 2018” ook beloond met de Radio 2 muziektrofee voor “Beste solo artiest”. Niels startte zijn muzikale carrière door zijn deelname aan Steracteur sterartiest, de BV-zangwedstrijd op Eén.

“Verover mij” is eigenlijk een catchy cover van “Believe” van K’s Choice. Niels Destadsbader bracht de song uit in aanloop naar het programma “Liefde voor muziek” waaraan hij eerder dit jaar – net als Sarah en Gert Bettens van K’s Choice – deelnam.

“Zoutelande” van de Nederlandse band BLØF met zangeres Geike Arnaert kon – ondanks het feit dat het wellicht de grootste Nederlandstalige hit ooit is – niet meedingen naar de prijs. Enkel artiesten die vrij zijn om op te treden tijdens de prijsuitreiking kunnen genomineerd worden.

Geniet nog eens van de versie die Niels Destadsbader bracht tijdens “Liefde voor Muziek” .

Fijne zondag!