Music on Sundays: Scala - Teenage dirtbag

Jan
1 reactie(s)

Scala, het koor dat optreedt met zo'n dertig tot veertig meisjes tussen 16 en 26 jaar wordt vandaag op u losgelaten. Het enige instrument dat dit koor begeleidt, is de piano. Aan die piano zit Steven Kolacny. Zijn broer, Stijn, dirigeert.

Scala treedt dan wel op met een dertig- à veertigtal zangeressen, het koor telt ondertussen al ongeveer tweehonderd leden. Dit maakt het mogelijk om aan de vraag te voldoen, want Scala is populair. Er komen onder meer aanvragen uit Azië en de VS.

Scala bestaat sinds 1996 en maakte tot nu toe elf albums. Zij brengen voornamelijk covers. Bekende nummers van Nirvana, Coldplay, Depeche Mode, Metallica, Oasis, U2, ... passeren de revue.

Scala kan omschreven worden als een indierockkoor. Toon en tempo van de covers worden wel eens veranderd, maar het originele nummer wordt steeds in ere gehouden.

Scala maakte onlangs nog internationale faam. Ze mochten de titelsong inzingen voor de film 'The Social Network', die het hele facebook-verhaal van Mark Zuckerberg vertelt.

'Teenage Dirtbag' is een nummer van Wheatus. Een ééndagsvlieg die een dijk van een hit maakte, maar daar bleef het dan ook bij. Vandaag in de versie van Scala: