Music on Sundays: Shallow

Anne
0 reactie(s)

Op 24 februari is het weer zover: de uitreiking van de Oscars. Deze week werden de nominaties bekendgemaakt. Ondanks alle lovende kritieken geen nominatie voor “Boy” van Felix Van Groeningen. Wel een aantal grote slokoppen zoals “Roma”, “The favourite” en “A star is born”.

Lady Gaga werd voor deze laatste film 2 keer genomineerd: 1 keer als beste vrouwelijke hoofdrol en 1 keer voor de beste originele song.
“A star is born” is een muzikale romantische film geregisseerd door Bradley Cooper. De film vertelt het verhaal van Jackson Maine (vertolkt door regisseur Bradley Cooper), een countryzanger die op de rand van de afgrond staat. Wanneer hij de onbekende zangeres Ally (rol van Lady Gaga) ontmoet, beginnen beiden een hartstochtelijke liefdesrelatie. Jackson helpt Ally bij het uitbouwen van haar muzikale carrière, wat aardig lijkt te lukken. Zijn muziek daarentegen, slaat niet meer aan en daar heeft Jackson het dan weer heel erg moeilijk mee.

Het nummer “Shallow” is de muzikale vertolking van het plot. Jackson daagt Ally uit: blijf ze een onbeduidende bestaan leiden of durft ze te gaan voor haar grote droom? Ally confronteert Jackson dan weer met het feit dat hij heel hard zijn best doet om iemand te zijn die hij niet is. En uiteraard bezingen beiden hun liefde voor elkaar: “We are far from the Shallow now”. Wie wil weten of het koppel  “far from the Shallow” blijft moet de film bekijken. Maar eerst luisteren naar de schitterende song.