Music on Sundays: “Table of Fools” met Ibe

Bennie
0 reactie(s)

© Bennie Vanderpiete

Al wekenlang verklaarde Alex Callier dat de winnaar van “The Voice” eigenlijk al gekend was. En die zat niet in zijn team maar bij collega-coach Koen Wauters.

Een beetje voorbarig natuurlijk, want ook het publiek had nog een vinger in de pap. Maar Ibe Wuyts maakte zijn favorietenrol waar en mag zich sinds vorig weekend de 6de “The Voice van Vlaanderen” noemen. Net als een aantal van zijn voorgangers is Ibe al een hele tijd bezig met muziek en schrijft zelf ook songs.

Maar een overwinning in “The Voice” is geen garantie voor succes. Van de vorige 5 winnaars is eigenlijk enkel Luka Cruysberghs nog succesvol bezig. Zij werd na haar overwinning de nieuwe leadzangeres bij Hooverphonic, de band van haar coach Alex Callier.

Heel dikwijls doen de runner-ups het nadien beter dan de winnaars. Laura Tesoro gaat het voor de wind en Robby Longo - verliezend finalist van The Voice van Vlaanderen 2013 - is ondertussen een gevierd countryzanger.

Toch durven we de nieuwe Voice nu al een grote toekomst voorspellen. Twee jaar geleden ging Studio Brussel op zoek naar de beste Ed Sheeran-cover. De luisteraars kozen toen Genkenaar Ibe met z'n pianoversie van “Tenerife Sea”. Een uniek stemgeluid en bakken talent, net als Ed Sheeran.

“Het ijzer dient gesmeed als het heet is” dachten Ibe Wuyts en zijn coach Koen Wauters. En zo kozen ze anderhalve maand voor de finale al “Table of Fools” als debuutsingle.
De 17-jarige Ibe schreef het nummer, dat over een stukgelopen relatie gaat, zelf. De song nummer werd onmiddellijk opgepikt door de radiozenders en eerder deze week speelde hij het tijdens een unieke live-sessie bij Q-Music.

Veel plezier met onze Music on Sundays!