Music on Sundays: Time for change – Robbie Williams

Anne
0 reactie(s)

© Tekst Anne Van Coppenolle

Wat zou Kerst zijn zonder echte Kerstmuziek? Dankzij Robbie Williams hoeven we ons dit jaar die vraag niet te stellen.

Het is al even geleden dat het vroegere “Enfant terrible” van de Engelse popmuziek nog van zich liet horen. Maar, na 3 jaar is Robbie Williams er terug met “The Christmas present”. Een gloednieuw album met enkele klassiekers, maar ook heel wat nummers die door Williams zelf geschreven werden.

Met dit album wil Williams bewijzen dat ook hij (en niet enkel Michael Bublé) een geslaagde Kerst-cd kan uitbrengen. Kosten noch moeite werden gespaard: naast Williams solo, hoor je ook onder meer Bryan Adams en Rod Stewart en bokskampioen Tyson Fury.

Maar niet enkel collega’s werkten mee aan dit album. Ook de familie werd ingeschakeld. Zo schreef “vader” Williams mee aan één van de songs. En Robby’s echtgenote en 3 kinderen figureren mee in het officiële filmpje dat gemaakt werd rond het nummer “Time for Change”.

Een week na de release stond het album op nummer 2 in de Brits charts. De cassette-versie van “The Christmas present” daarentegen behaalde – na 10 dagen – de eerste plaats en werd daarmee de bestverkochte “cassette” van de laatste 20 jaar.

Time for change is een aanstekelijk nummer met een heleboel belgerinkel dat je onmiddellijk in de sfeer brengt. Wat nog meer verwachten van een Kerstliedje?