Music on Sundays: Tracy Chapman - Fast car

Jan
0 reactie(s)

Als je vier Grammy's (toch wel de bekendste prijzen in de muziekindustrie) in je bezit hebt, dan mag je wel zeggen dat je het gemaakt hebt. Dit is het geval voor de Amerikaanse Tracy Chapman (52). 'Fast car' dateert al van 1988 en werd onlangs heropgevist (en -gefrist) door een zekere Jonas Blue die er een danceversie van maakte. Omdat het origineel doorgaans beter is dan de cover, bij deze een hulde aan mevrouw Tracy Chapman.

Het verhaal achter het nummer gaat als volgt: Een jong meisje werkt als kassierster in een supermarkt en zit op sociaal-economisch vlak in een vrij uitzichtloze situatie. Ze droomt van een ander en beter leven. Zij betaalt namelijk de rekeningen want manlief ziet zijn cafévrienden vaker dan z'n kinderen. Genoeg miserie wordt er bezongen in dit mooie lied en een fast car zou handig zijn om ervan weg te rijden ...

Tracy Chapman draait al geruime tijd mee in de muziekwereld. Een kijkje op de website van Chapman leert ons dat ze mee is met haar tijd. De homepagina is een blanco tekening waarin hier en daar beweging zit. Enkele muiskliks leren ons dat je de kleurplaat digitaal kan inkleuren. Tracy zelf heeft trouwens wat weg van Jordan Lukaku, of is het andersom?