Music on Sundays: Triggerfinger – I Follow Rivers

Bennie
0 reactie(s)
Music on Sundays Triggerfinger

© Bennie Vanderpiete

De Zweedse Lykke Zachrisson werd in 1986 geboren als dochter van een muzikant en fotografe. Toen ze zes was, verhuisde de familie naar het veel zonnigere Portugal, en verbleef tijdens de winter geregeld in Nepal en Indië.

Op negentienjarige leeftijd trekt Lykke naar New York in de hoop er door te breken als hiphop-artiest. Maar het loopt anders en Lykke Li evolueert naar een muziekgenre dat het midden houdt tussen electropop en dreampop met indie-invloeden. In 2008 brengt ze haar debuutalbum “Youth Novels uit, geproduceerd door Björn Yttling van de indiegroep Peter Bjorn and John. De plaat blijft niet onopgemerkt en wordt zowel in de Verenigde Staten als in Europa uitgebracht.
In 2011 volgt dan haar tweede album “Wounded Rhymes”, waar ze zes maanden aan werkte. Het album oogst heel wat bijval en de single “I Follow Rivers” staat in heel wat hitparades hoog genoteerd.

Op 12 januari 2012 treedt de Belgische hardrockband Triggerfinger op in het ochtendprogramma van Giel Beelen (GIEL) op de Nederlandse radiozender 3FM.Ze brengen er live hun eigen versie van “ I Follow Rivers”.
Drummer Mario Goossens speelt voor deze cover met een mes op een koffietas en theekopje die hij op een vuilbak plaatste. Het blijkt een geniale vondst. Op 24 februari 2012 werd het nummer als downloadbare versie uitgebracht. Amper één week later, vind je het nummer al in de top tien van zowel de Nederlandse Single Top 100 als de Vlaamse Ultratop 50. Op het einde van datzelfde jaar al mogen zanger en gitarist Ruben Block, bassist Paul Van Bruysteghem (“Lange Polle”) en drummer Mario Goossens het podium beklimmen om hun MIA in ontvangst te nemen. Ze scoorden met hun coverversie de hit van het jaar 2012.
Hier nog eens “I Follow Rivers” door Triggerfigger, tijdens het legendarische optreden in het programma van Giel