N70 Lochristi, linker- en rechteroever

Evarist Ganzelever
2 reactie(s)
N70 Antwerpsesteenweg Lochristi

© Evarist

Ik lees dat het voor voetgangers veiliger en gemakkelijker wordt nu er twee extra oversteekplaatsen bijkomen op de slagaderlijke N70 in Lochristi.

Overstekende voetgangers zijn loslopend wild en het jachtseizoen op deze steenweg is zo goed als altijd open. Een strook beton waar, eens de dorpskom voorbij,  oversteken hetzelfde risico inhoudt als voor wie toentertijd illegaal de Berlijnse muur over wou.

Wie dagelijks het kanaal Gent-Terneuzen kruist met de veerpont is een stuk veiliger én sneller af om van A naar B gaan. Ik durf zelfs beweren dat je vlotter doorheen de douane op JFK Airport passeert dan van frituur De Lekkere Friet naar de schuin tegenovergelegen schoenwinkel Torfs langsheen de N70.

Waterlopen, heuvelruggen of stadswallen vormen van oudsher snijlijnen waar dialecten zich van elkaar verwijderen.  Een goede zaak dus, voor de eenheid van het  Lootse dialect, dat er een paar bijkomende oversteekplaatsen voorzien worden.

Zo niet hoor je enkele generaties verder bij de lokale handelszaak beslist of iemand al dan niet van Zuidoost-Lochristi of Noordwest-Lochristi is.