Nieuw glasraam kerk Beervelde

Op 15 augustus werd in de Kerk van Beervelde een nieuw glasraam ingehuldigd. Dit kunstwerk is er gekomen als afsluiter van de succesvolle viering van 200 jaar parochie Sint-Daniël in 2009.

De glazenier, die het nieuwe kunstwerk maakte, is Harold Van de Perre. Zijn sublieme tekeningen van zwangere vrouwen worden als onvergetelijke kunst beschouwd.

‘Ik vind het een pracht van een kunstwerk met heerlijke diepe kleuren en een fantastische symboliek. Onderaan zijn er de symbolen die naar de basis verwijzen: de vis (vis is Ichtos in het Grieks en dit is voor de jonge kerk een letterwoord in het Grieks: Jezus Christus zoon van God Redder) en de symbolen van de eucharistie, het gedachtenismaal waarrond kerk wordt gevormd. Het middenstuk is het vuur van het authentieke geloof en de gevende liefde en bovenaan, in de top, het hemelse Jeruzalem.’ , dixit Bert Vervaet.

We laten u genieten met een prachtige foto van pastoor Staf Annaert. De juiste lichtinval is belangrijk en het juiste moment van een langs gaan ook.

Meer info: www.dekenaatlochristi.be/de-parochie-sint-daniel-beervelde

Scroll naar boven