Nieuws uit de Kanaalzone

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
© Volvo Car Corporation

© Volvo Car Corporation

Terwijl Volvo Cars binnenkort in Chinese handen komt, gaat het ook bij die andere reus, Arcelor Mittal (ex-Sidmar) weer de goede kant op.

Na de Japanners met Honda, kwamen de Indiërs aan het roer bij Sidmar. Nu strijken in de kanaalzone ook de Chinezen neer.
Na Ford, de EU en Geely heeft nu ook de Chinese overheid groen licht gegeven voor de overname van Volvo Cars, erg actief in Oostakker. Zo komt Volvo Cars in het najaar voor ongeveer1,5 miljard euro in Chinese handen. Geely zegt alle activiteiten in Europa te behouden en de totale productie binnen enkele jaren met een derde te willen verhogen. Momenteel worden in totaal 450.000 wagens gebouwd en dat zouden er 600.000 moeten worden.

China biedt alvast een gigantisch potentieel. In 2009 werden er 13,6 miljoen auto's verkocht en zo werd het voor de eerste maal wereldmarktleider. Het troefde de VS af die sinds 1908 in autoverkoop wereldwijd de leiding hadden. China is nu ook de grootste exporteur en de grootste energieconsument. Er worden nu ongeveer 15.000 Volvo's verkocht in China die ter plaatse worden gemaakt.

© ziezeeland.nl

© ziezeeland.nl

Goed nieuws is er ook bij Arcelor Mittal, het vroegere Sidmar. In de eerste jaarhelft produceerde men 2,2 miljoen ton staal en boekte de groep in het tweede kwartaal een winst van 1,3 miljard euro.

Vorig jaar ging het niet zo goed en in Zelzate moest één van de twee hoogovens worden stilgelegd. Toen werd het tweede kwartaal afgesloten met een verlies van 608 miljoen euro. In 2009 werd er in bij het vroegere Sidmar 8.028.000 ton geladen en gelost. In 2008 was dat met 12.065.000 heel veel meer. In 2006 werd een absoluut cijfer van 12.951.000 ton gehaald.

Beide bedrijven werven ook weer aan.

(Bronnen: DS - DM)