Ploegvoorstelling Baloise tour 2014: het jaar van de selfies

Bennie
0 reactie(s)

Terwijl hun collega-ronderenners besneeuwde bergtoppen trotseren in de Giro, zijn de renners die de voorjarsklassiekers bestreden, bezig aan de opbouw naar hun tweede piek in het seizoen. Daarvoor zijn wedstrijden als de Baloise Tour uitermate geschikt. Dit jaar is het al de vierde maal dat Lochristi startplaats is voor een rit van de Ronde van België.

De tweede maal ook dat we het startschot van de de openingsrit mogen geven, waardoor we de avond voordien ook de ploegvoorstelling mogen organiseren.

Maar of de renners uit de Baloise Tour het bij de ploegvoorstelling zoveel beter hadden dan hun collega's in de Giro, is nog maar de vraag. Want wat een feest moest worden voor wielerminnend Lochristi, had erg te lijden onder de gure weersomstandigheden. De regen viel bij momenten met bakken uit de hemel. Het gevolg was dan ook een eerder magere opkomst bij het begin van de ploegvoorstellingen. Het zorgde voor een zee van paraplu’s.

 

 

 

 

 

 

Gelukkig werd het later op de avond, toen de grote WorldTour ploegen aan de beurt waren, wat droger en kwamen er nog toeschouwers opdagen. Toch viel het ons op dat ook een Tom Booonen, nochtans goed ingeduffeld, het maar frisjes had op het podium. Heel jammer voor al het gemeentepersoneel, en iedereen die bij de organisatie betrokken was, want de avond kende verder een vlekkeloos verloop.

 

 

 

 

 

 

Alvorens ze het podium konden betreden, was een passage door de VIP-tent en langs het publiek buiten, verplichte kost voor de renners. Een uitstekende gelegenhed voor een handtekening, een korte babbel of een foto. Opvallend was het aantal selfies dat genomen werd met de renners.
Opvallend ook de vriendelijkheid en de bereidwilligheid van een aantal grote vedetten zoals Tom Boonen, Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet of Sepp van Maercke, om even tijd te nemen met hun supporters te poseren of een handtekening uit te delen. En aan dit rijtje moeten we zeker ook onze lokale vedtte Gijs Van Hoecke toevoegen.
Toch moest ook hij in populariteit onderdoen voor de vedetten van de Quick Step - Omega Pharma ploeg. Niet verwonderlijk als je kampioenen als meervoudig winnaar van de Ronde Van Belgiê Tony Martin of vedetten als Niki Terpstra, Jan Bakelants en Gert Steegmans in je rangen hebt.
Stijn Vandenbergh werd bij passage door de VIP-tent, met 320 ingeschrevenen wel goed gevuld, om de haverklap aangeklampt voor en handtekening of een selfie.
Zelfs in die mate dat de bus met zijn ploegmaats zonder hem vertrok en hij helemaal alleen achterbleef. Een geintje dat blijkbaar wel meer uitgehaald wordt, want hij liet zich daardoor niet uit zijn lood slaan. Een oplossing was ook snel gevonden. Toen ook hij richting Lokeren - waar de Quick Step -formatie slaapt - vertrokken was, mocht Mario Sandrie de VIP-tent muzikaal opwarmen.

 

 

 

 

 

 

Voor meer foto's verwijzen we u terug met plezier naar onze facebook -pagina. Deze zal de komende dagen verder aangevuld worden met beelden van de ploegvoorstelling en de start van de eeste rit. Regelmatig gaan kijken is dus de boodschap.