Proficiat Sepideh!

Ik zag dat Gault Millau je lauwerde voor je kennis en werk als sommelier. Het is al een tijdje geleden dat we elkaar nog eens zagen, samen proefden of deelnamen aan een wedstrijd. Alvast een heel dikke proficiat!

Sepideh Sedaghatnia is eveneens sommelier-conseil en kiest de wijnen in ’t Zilte van Vicky Geunes. Het restaurant is gevestigd op de bovenste verdieping van het MAS in Antwerpen.

In 2010 namen we nog samen deel aan de Belgische finale van WOSA (Wines of South Africa) in de Karmeliet in Brugge. Het was de preselectie voor de grote Finale in Zuid-Afrika zelf, net voor de Wereldbeker Voetbal daar.

Je was toen ook al een opgemerkte verschijning (tussen al die mannen). Uit Iran afkomstig en islamitisch opgevoed, koos je ten slotte om de wijnwereld in te stappen en er furore te maken.

Niet evident ongetwijfeld maar je staat er al een tijd. Ik kan je dan ook alleen maar van harte feliciteren en een wijnhart onder de riem steken.

Tot nog eens bij een mooi glas!

Ook Yanick Dehandschutter feliciteren we graag. Yanick is een fan van Zuid-Afrika en wijnreisde er al verschillende keren naar toe. Hij beheert de kelder van Sir Kwinten in Lennik en werd vorige maand uitgeroepen tot ‘Beste Sommelier van België 2013’.

De degustatie die hij bracht voor de VVS in Brugge enkele maanden geleden was een vineus hoogstandje.

De laatste jaren laat ik wedstrijden wat links liggen maar ‘k vertoef nog altijd graag in mooi gezelschap.

Meer informatie: www.gaultmillau.be/nl  – www.tzilte.bewww.sirkwinten.bewww.vlaamse-sommeliers.be

Scroll naar boven