Romy Schneider komt tot leven

In het Caermersklooster kun je een mooie tentoonstelling bezoeken over Romy Schneider die ondertussen al 30 jaar geleden overleden is. Ze werd geboren in Wenen maar na een korte carrière in Duitsland werd ze de grootste actrice van de 60’s en 70’s in Frankrijk.

Deze tentoonstelling werpt een bijzondere blik op de icoon die ze toen was. Succes en tragedie tekenden haar leven. Romy Schneider werd geboren in 1938 als Rosemarie Magdalena Albach. De film zat haar meteen in het bloed want vader en moeder waren acteurs.

Controversieel nu misschien maar haar moeder ging op bezoek bij Adolf Hitler die vlak in de buurt zijn vakantieresidentie had. Ze zei zelf dat haar moeder het bed had gedeeld met de Führer.

Haar eerste stappen in de filmwereld zette ze met ‘Sissi’. Amper 18 was ze.

De Duitse roots ruilde de ‘Franse’ actrice graag in voor de Franse film. Op de set leerde Romy Alain Delon kennen met wie ze 6 jaar een relatie had. Toen dit liefdesavontuur op de klippen liep, probeerde ze zelfmoord te plegen.

Ze was pas 43 toen er abrupt een einde kwam aan haar leven. Officieel was de doodsoorzaak een hartaanval. Ze was de maanden voordien door verdriet verlamd, dronk veel en raakte ook verslaafd aan slaappillen.

Haar wereld was ingestort toen haar zoon, David dodelijk viel en gespietst werd op het hek.

Romy Schneider ligt samen met haar zoon begraven in Boissy-sans-Avoir. Daar zorgde Alain Delon voor.

De tentoonstelling loopt nog tot 13 januari 2013.

Meer informatie: www.caermersklooster.be

Scroll naar boven