Sandalen met sokken, maar dan anders

Hadewijch
1 reactie(s)

Komt uw haar recht bij het lezen van de eerste drie woorden in de titel? De kans is groot want op sandalen met sokken blijft toch een soort taboe rusten. Toch kunnen open schoenen met daarin een sokje best ok zijn.

'Open schoenen moet u dragen met blote voeten mevrouw'. De verkoopster in de schoenenwinkel zegt het alsof ze me een levensles leert. Nu de lente ons een klein voorsmaakje geeft van wat komen zal: zon en de bijhorende gezonde portie vitamine D waar we allen naar snakken, lonkt de lentecollectie al naar ons in de rekken. Open schoenen dus. Mét blote voeten dus.

Maar toegegeven, voor blote voeten is het ons nog iets te koud hoor, mevrouw. De ideale oplossing? Sokjes! Nog niet zo ok voor de dame in de desbetreffende schoenenwinkel, wel reeds goedgekeurd door fashionista's.

Laat dit wel duidelijk zijn: het gaat om dunne en lichte sokjes. Niet om de exemplaren die we soms in tweevoud aantrekken in onze winterlaarzen. De sokjes van Falke komen hierbij zeker in aanmerking, alsook de andere exemplaren die u bij Veritas kan vinden.