Slakkenstad Gent

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Gent slakkenstad

© Evarist Ganzelever

De eerste stoomlocomotieven reden zo traag dat een passagier zijn buishoed niet afwaaide wanneer hij door het wagonraam keek. Met de nieuwste snelheidsbeperkingen in de Gentse binnenstad kunnen cabriorijders genieten van dezelfde ervaring.

Ik heb het geprobeerd, met 30 kilometer per uur, over de openbare weg kruipen. Het lukt, al is dit geen evidentie. Handiger ware het geweest had mijn wagen een bijkomende versnelling, ergens tussen de eerste en tweede. Zo’n halfje! Nu lijkt het alsof de motor een teennagel laat trekken zonder verdoving. Huilen en naar adem snakken! Gezellig is anders, maar het moet gezegd: veiligheid boven alles! Daar zijn vriend en vijand het over eens.

Beleidsmakers en mensen met een visie willen ons op de fiets. Gent moet het Beijing aan de Schelde worden. Mensen zoals mijn groottante, die dankzij elektrische trapondersteuning, gezwind 28km/uur fietst, worden de nieuwe Kings of the Road. Bakfietsen, rollators en andere geluidlozen krijgen een veilige bewegingsruimte toebedeeld in de nieuwe mobiliteitsvisie. Voetgangers hebben vooruitzicht weer te kunnen fluisteren naar elkaar i.p.v. zich over het motorgeronk heen schor te schreeuwen.

Allemaal mooie en kwaliteitsvolle vooruitzichten maar ondertussen ervaart de automobilist die 30-kilometer-per-uur-maatregel niet als het vagevuur, maar zonder meer als de hel op aarde.

De slow down attitude zal zijn tijd nodig hebben om zich te nestelen in mijn hoofd en boetes zullen dit proces niet kunnen versnellen, alleen maar m’n frustratie laten toenemen.