Stefaan Camerlinck wint Belgische finale Sommelier World Cup

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)

Wines of south Africa

Wines of South Africa (WOSA) organiseerde op woensdag 2 juni één van twaalf internationale halve finales voor de World Cup of Sommeliers. De wedstrijd vond plaats in het driesterrenrastaurant De Karmeliet in Brugge.

Dertien topsommeliers streden daar om België te vertegenwoordigen op de finale van de World Cup of Sommeliers, die in oktober in Zuid-Afrika gehouden wordt. De overige elf halve finales vinden plaats in onder andere Duitsland, Zweden, de VS, Canada en het VK. Eén van de Lo's 4 nam ook deel maar er kan er maar eentje winnen.

De dag begon met een blindproeverij die bestond uit acht verschillende Zuid-Afrikaanse terroirwijnen uit diverse regio's, en een pittige test van de Zuid-Afrikakennis van de deelnemers.

Na deze dag waarop alle zintuigen tot het uiterste getest werden, kwam topsommelier Stefaan Camerlinck van Restaurant De Ceder als winnaar van de Belgische finale uit de bus. Wouter de Bakker van Restaurant Dôme eindigde op de tweede en Peter Merken van Kasteel van Rullingen op de derde plaats.

De overige deelnemers waren:

Wesley Noë van Gusto Wines

Jo Demerie van Ingooigem

Sepideh Sedaghatnia van Restaurant Vinotheek Markies

Paul Vervloesem van De Residentie en Keravic

Dennis Kerhove van De Karmeliet

Benoit Coudére van De Karmeliet

Kris Vansteenkiste van La Cravache

Pascal Lauwaert van Restaurant Autheuil

Jean Marie De Baene van Vazov Oudenaarde

Jonas Van Thillo van Restaurant Aneth

Deelnemers