Blog

Jean Marie
0 reactie(s)
Fusie Lochristi Wachtebeke goedgekeurd © Bennievdp

Tekst JMDB © Foto's Bennie Vanderpiete

Op de gemeenteraadszitting van 27 november 2023 werd de fusie met Wachtebeke goedgekeurd. In Wachtebeke gebeurde dat al vorige donderdag.

Bennie
0 reactie(s)

Tekst Bennie Vanderpiete - Titelfoto Moritz Knorringer/Bennievdp

Het is ondertussen een traditie en elk jaar opnieuw is het reikhalzend uitkijken wie er deze keer op de affiche zal staan. Ook dit jaar zorgt evenementenradio VROB voor een “Large” met heel wat optredens. Vanaf dinsdag 26 december om 16 uur gaat de lokale radio 13 dagen op antenne (t/m 7 januari) vanuit het Speurdonkhof met ook een heel aantrekkelijk avondprogramma. Bijna elke dag is er een band die live optreedt.

Jean Marie
0 reactie(s)
Gault Millau 2023 © Bennie Vanderpiete

Tekst JMDB - Bennie Vanderpiete ©

De punten werden vandaag prijsgegeven door Gault Millau en u hebt hier een mooie keuze Lekker Lokaal. Sommige van deze restaurants bezochten we al en schreven er ook over. Twee echte nieuwkomers met Barbacoa en Bistro Verjus al blijft D’Oude Pastorie de hoogste in de culinaire ranking. U vindt ze allemaal via https://www.gaultmillau.be/nl/ met deze commentaren.

Jean Marie
0 reactie(s)
kasteel van Saffelaere restaurant Aurum

Tekst JMDB - Foto © Kasteel Saffelaere

Het is geen nieuwkomer, integendeel. Het is de culinaire tempel van het Kasteel van Saffelaere. Velen kennen het als feest- en eventzaal maar het restaurant, dat al een tijdje open is, maakt deel uit van de culinaire ambities van Petra en Herman. Zij startten in augustus 1985 en ondertussen zijn we bijna 40 jaar verder. 

Bennie
0 reactie(s)
Milk Inc © Jaak Geebelen Wikipedia

Tekst Bennie Vandepiete ©  Foto's Jaak Geebelen Wikipedia

De 2 laatste afleveringen van Belpop, over de Belgische Eurodance, leverde ijzersterke maar ook ontluisterende televisie op. Ook Milk Inc kwam aan bod. Sinds 27 oktober weten we dat die Belgische dance-formatie helemaal terug is.  

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)

Ook in 2023 houdt Evarist Ganzelever zijn scherpe blik op het leven onder de Lootse kerktorens en fileert het lokale nieuws dan in zijn maandelijkse rubriek “De Chroniqueur”. Zet u schrap voor de wereldse tijdingen van de afgelopen weken.

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Boek Ann De Wit © Bennie Vanderpiete

Tekst Evarist Ganzelever © Titelfoto Bennie Vanderpiete

Gisterenavond vond in NTGent De Foyer de Lootse Ann De Wit haar boekvoorstelling plaats. Gebaseerd op brieven van haar grootvader Roger De Wilde en verzonden vanuit het krijgsgevangenschap Stalag IIB (1940-1945). Een authentiek verhaal over liefde en miserie.

Jean Marie
0 reactie(s)
wereldlichtjesdag 2023 Lochristi koesterstenen

Tekst - Foto JMDB ©

Op zondag 10 december organiseert Lochristi tijdens WereldLichtjesDag een herdenkingsmoment voor alle ouders, die een kind moeten missen. Om 18 uur steken ze aan het lokaal dienstencentrum ’t Fazantenhof kaarsjes aan voor alle kinderen die gemist worden.

Jean Marie
0 reactie(s)
parkje Lochristi herfst

Tekst - Foto JMDB ©

Het is weer zover. Het wordt wel een speciale. In de gemeenteraad wordt een punt voorgelegd in verband met de fusie. Zodra dit besluit genomen is, treedt een periode van lopende zaken in, die loopt tot de samenvoegingsdatum op 1 januari 2025. 

Bennie
0 reactie(s)
Dappere Magnolia's © Bennie Vanderpiete

Tekst en foto's © Bennie Vanderpiete

Toneelvereniging Ludio zit in de laatste rechte lijn van de première van haar nieuwste productie “Dappere Magnolia’s”. Zondag ll. werden het podium en het decor opgebouwd in zaal Sint-Hubertus in Zaffelare. Daar vinden deze week ook de laatste repetities (in kostuum) plaats.

Pagina's