'Style has no size’

Hadewijch
0 reactie(s)

De huidige mode en de bijhorende kledij wordt heel vaak geshowd door magere modelletjes. Dat is gewoon een feit. Daaromtrent zijn al heel veel discussies gevoerd en in de toekomst zal dat niet veranderen. Iedereen denkt er het hare/zijne van, maar ik laat u hier alvast kennismaken met de Nederlandse styliste en blogster Edith Dohmen.

De cijfers: Edith is 35, 1m81 groot en heeft geen idee hoeveel ze weegt. Ze staat immers nooit op de  weegschaal. Edith heeft maat 44-46. Volgens Edith hoef je niet dun te zijn om de mode te volgen en staat er op mode ook helemaal geen maat. Gelijk heeft ze en ik ontdekte haar blog http://www.stylehasnosize.com dan ook met veel plezier!

Je vindt er o.a. looks voor meisjes met een maatje meer en bekende voloptueuze en inspirerende vrouwen zoals Sophie Dahl, Adele, Oprah en Christina Hendricks (Mad Men).
Ze vertelt ook over de nieuwste trends in modeland en geeft tips voor tijdens het shoppen. Zo staan er bijvoorbeeld enkele do’s and don’ts op een rijtje wat pastel en kant betreft. Té lichte kledij en kant van top tot teen zijn bijvoorbeeld uit den boze. Daarbij staat ook een overzichtje van de probleemzones en hoe ze aan te pakken.

Wat verder vind je een overzicht van enkele plus-size-models, zowel bekende als onbekende. Op de foto zie je Ashley Graham, één van de meer bekende modellen.

De blog is het ontdekken waard. Edith volgt de mode op de voet en dat is voor ons allemaal interessant, ongeacht welke maat we hebben. Toch? ;)