Tijd om op te staan. Foo Fighters met 'Shame Shame'

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)

Tekst - Foto Evarist Ganzelever

Na meer dan een jaar geduldig wachten, is het eindelijk tijd voor het tiende studioalbum van Foo Fighters, Met het eerste nummer 'Shame Shame' van het deze maand verschenen album 'Medicine At Midnight', bewijzen ze hoe een moderne rockband zou moeten klinken.

Foo Fighters werden in 1994 opgericht in het Amerikaanse Seattle door de voormalige Nirvana-drummer Dave Grohl, als eenmansproject na de zelfmoord van Kurt Cobain. De groepsnaam verwijst naar de bijnaam die door de geallieerde vliegtuigpiloten werd bedacht voor UFO's en andere luchtverschijnselen. Twaalf Grammy Awards staan er achter hun naam, waaronder vier keer die voor het beste rockalbum. En daar hield het niet bij op, ook de American Music Awards en de  MTV Video Music Awards mogen ze aanvinken, om er maar enkele te noemen.

Het nummer 'Shame Shame' is volgens Dave Grohl anders dan alles dan wat Foo Fighters toe nu toe hebben uitgebracht. Het stelde hen in staat 'naar een ander territorium te gaan'. Hun typische stadion vullende rock wordt vervangen door een meer experimentele sound. In het refrein zorgen strijkers voor een extra dimensie in dit toch wel verrassend sterke nummer. Het is allemaal wat rustiger geworden.