Van 7 tot 77 jaar

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Kuifje van 7 tot 77

© Evarist

De lezers van het weekblad Kuifje die in 1974 77 jaar oud waren zullen vandaag alvast niet veel meer hebben aan de avonturen van Rik Ringers, Ton en Tinnenke, Chick Bill en Michel Vaillant.

Ook de publiciteit voor de befaamde Suzuki AC 50 bromfiets en een niet mis te verstane oproep ‘Zou uw zoon de schande van de familie zijn als hij rijkswachter wou worden?’ om het rijkswachterskorps te versterken, lijken mij bij een bladeren doorheen deze verzamelalbums nog zo dichtbij.
Hoe zou het intussen nog zijn met Dolores Barroso uit de R. Arneiros 38 in Lisboa en Monika Elend uit Düsseldorf, vraag ik me af bij het overlopen van de rubriek ‘Schrijf eens een briefje’?
Verder nog iemand wiens aandacht je gedurende 3 seconden kan vangen voor de‘Appelwedstrijd’ ingericht door de Appelclub?

Andere tijden andere verpakkingen. De inhoud plooide zich mee met de tijd.
Zo schrijf ik deze bijdrage ook niet meer met een ‘Bic 4 kleuren in één’ of dien ik het weekblad niet onderste boven te houden om het antwoord te weten op hoe het schrift van de Egyptenaren onder de derde dynastie noemt.

Een jaarabonnement op het weekblad kostte toen 750 frank, zo’n 19 euro.
Mijn Telenet-abonnement valt me in verhouding duurder uit, maar is dan ook een breder venster op de wereld dan die 28 bladzijden vrolijke en boeiende lectuur van toen!

Kuifje