Van de catwalk naar de filmset

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)

Gladiatorsandalen van Vivienne Westwood

Twee jaar na de eerste Sex and the City-film is het tijd voor een vervolg. Sex and the City 2 is bij ons in de zalen te zien vanaf 2 juni. De film belooft alvast een groot succes te worden want na 6 televisieseizoenen en een eerste kaskraker zijn de liedjes van de 4 dames alles behalve uitgezongen.

Op z'n Oosters

De serie scheerde al vanaf de start in 1998 hoge toppen. Seks, liefde, bedrog, vriendschap, plezier en vooral heel veel mode passeert in willekeurige volgorde de revue in de levens van Carrie, Samantha, Miranda en Charlotte. De serie werd bekroond met 3 Golden Globes en 2 Emmy Awards. Beide prijzen zijn voor het Amerikaanse televisielandschap wat de Oscars zijn voor de filmwereld.

Het is echter niet Sarah Jessica Parker of één van de andere actrices die met de hoofdrol gaat lopen. Er is maar één constante die zichzelf keer op keer overtreft en dat is het fenomeen mode. De 6 seizoenen en de 2 films zijn een prachtige parade van de collecties van de meest exuberante en toonaangevende modehuizen van de laatste jaren. De dames lijken met hun outfits regelrecht uit de laatste edities van modeblad Vogue gelopen. Van het feit dat de actrices ondertussen al veertigers zijn, liggen ontwerpers noch fans wakker van. Ze hebben stijl en kunnen nog steeds elke outfit aan, al zitten hun perfecte figuurtjes daar ook wel voor iets tussen.

293parkersarahjessicalc1030091Mijn persoonlijke favorieten zijn de gladiatorsandalen van Vivienne Westwood die personage Carrie draagt in de film en die ook te zien zijn op de filmposter. Verder ben ik hélemaal weg van de Oosterse outfits die het viertal draagt tijdens hun trip naar Abu Dhabi. Een prachtig kleurenpalet en zelden heb ik dames zo stijlvol op een kameel zien zitten. Er zijn ook veel leuke combinaties te zien zoals het J'adore Dior t-shirt in combinatie met de paarse tutu en de mouwtjesbolero. Je ziet in de film ook enkele kledingstukken uit de collectie van Halston Heritage, een modemerk waar Sarah Jessica Parker sinds kort voor ontwerpt.

sex_and_the_city_2_movie5

De film is een echte parel voor modeliefhebbers en dat dacht ook Eric Cyphers, auteur van het boek Sex and the City 2: The Stories. The Fashion. The Adventure. Hij wijdde een volledig boek aan de outfits, accessoires en schoenen die in en uit beeld wandelen in Sex and the City 2 en laat ook zijn licht schijnen over de betoverende filmlocaties.

‘Sex and the City 2: The Stories. The Fashion. The Adventure' van Eric Cyphers is verkrijgbaar in de betere boekhandel.