Van onze correspondent in Litouwen: Evarist Ganzelever laat zijn manifest los

Jean Marie
1 reactie(s)
Veredeld gras Evarist Ganzelever

© JMDB

Op onze vraag waarom hij zijn manifest nu voorstelt in Vilnius (Litouwen) waar niemand hem verstaat, laat staan begrijpt, antwoordt Evarist Ganzelever laconiek dat dit weinig verschil maakt!

‘Zelfs in mijn eigenste schutkring zal men beslist de wenkbrauwen fronsen wanneer dit absurde en deels psychedelische manifest aan het daglicht wordt blootgesteld.

Mijn zevende uitgave is dan ook geen gedichtenbundel geworden, maar non-conformistische gedachtenshots geserveerd op een bedje van het Belgisch Staatsblad.

Op spielerei-wijze een vuist maken naar het etablissement! Meteen ook een uitdaging om me als woordmens te blijven heruitvinden, wil ik niet eindigen als conciërge in mijn eigenste mentale kringloopwereld.

Dat ik met dit soort uitgave een aantal lezers zal verliezen of helemaal niet aanspreek, zal me worst wezen. Ik ben op een punt in mijn leven gekomen dat ik niet meer hoef te behagen.

Anderzijds is er het gegeven dat bescheidenheid de transparante verpakking van ijdelheid is, waardoor ik het verschijnen van mijn nieuwste toch wereldkundig maak! Al probeer ik het alleszins afwijkend te houden.

Wie toch hardleers mocht zijn en dit manifest tot het zijne wil maken dient wel over enig relativeringsvermogen én Evaristiaans gevoel voor humor te beschikken!’

VEREDELD GRAS - Een absurd manifest

Evarist Ganzelever

Kwam er via De Boekenfabriek en kost 13 euro. Te bestellen in de betere boekhandel - ISBN 9789082496406 of door storting op rekeningnummer 448-6657601-07 met de vermelding Absurd. Voor meer informatie: evarist.ganzelever@gmail.com

Veredeld gras Evarist Ganzelever