VROB - meer dan 300 uren radio zitten erop

Bennie
2 reactie(s)
VROB Vrije Radio Oudenbos

© Bennie Vanderpiete

Zo’n 336 uren was radio VROB deze keer in de ether. Op 10 december om 16 uur begonnen ze er aan en 14 etmalen later werd het terug heel stil op 97,2MHz. We blikken nog even terug op de slotdag.

Kerstkramieken

VROB Vrije Radio Oudenbos

Voor de slotdag op 24 december greep men terug naar een klassieker: Luc Segers presenteerde tussen 10 en 13 uur nog eens zijn “Kerstkramieken”. Luisteraars konden bellen naar VROB om live te vertellen wie volgens hen één van de dertig kerstkramieken, geschonken door bakkerij de Meyer uit de Schoolstraat, verdiende.
Eén van de eersten die beloond werden was: “VROB-goeroe” Eric Moeraert. Hij kreeg vanwege het hele radioteam een kramiek aangeboden voor zijn pionierswerk en zijn mateloze inzet voor de evenementenradio.
Toch liep het weggeven aanvankelijk niet zo vlotjes en de respons was wat aan de magere kant. Maar toen Luc, geassisteerd door Dominique Van Imschoot, besloot om zelf op de mensen toe te stappen werd het een ander verhaal. Eerst even binnenspringen in de omliggende handelszaken, bijvoorbeeld in Bazar numéro trois van de hoogzwangere Valerie Van Heyghen. Een kerstkindje zou het niet worden maar “hij” was aangekondigd voor begin januari. Valerie gaf een kramiek weg aan haar familie en een aan haar assistente.
Daarna sprak Luc de voorbijgangers op straat aan en belden ook wat meer luisteraars. Uiteindelijk gingen de dertig kramieken nog allemaal vlotjes weg. De dertig verdienstelijke mensen die in de bloemetjes werden gezet door familie, vrienden, kennissen of collega’s vindt u onderaan het artikel.

Het laatste uur: woorden van dank en een verrassingsoptreden

Om 15 uur werd het laatste uur dan ingezet met “The Final Countdown” van Europe. Een laatste uur met nog heel wat mooie muziek. Dirk Van Luchene, Dominique Van Imschoot  en Eric Moeraert stuurden Carly Simon, Joe Cocker en U2 met “It’s a Beautifull Day” de ether in. Ondertussen liep het praatcafé vol. Heel wat Dj’s van de voorbije 14 dagen die gezamelijk “uit de ether wilden gaan”.

We zagen onder meer DJ Dréken, Marc Den Draaier, Tessa Van Luchene, Jens Bontinck, Wim Coppens, Luc Segers, Tim, Gilbert Switzynck en Peter Vervaet.
Maar ook sponsors en sympathisanten vervoegden de radiostudio in Dorp-Oost 5.

VROB Vrije Radio Oudenbos

Uiteraard de nodige bedankingen tijdens dit laatste uur. Een geëmotioneerde “huisbaas” Raf Boone, die de woning ter beschikking gesteld had, kreeg een ruiker bloemen mee voor zijn echtgenote.
Er was ook een verrassing onder de vorm van een laatste optreden. Deze keer drie opkomende talenten die een gelegenheidsgroepje vormen. Een naam hebben ze nog niet. Shannon Van der Heyden - dochter van VROB-DJ Dominique - en Imani Van Zele (wat een stem!) lieten zich op de gitaar begeleiden door Jonas De Bruyne. De drie jongeren zitten allen in het vijfde jaar van het St. Janscollege. Ze brachten eerst “Save the World” van The Swedisch House Maffia.
Twintig minuutjes voor het einde mochten ze een tweede keer live optreden en brachten, heel toepasselijk, “Een mooi verhaal” van Ann Christy.
Het werd stil in het nochtans goed volgelopen praatcafé en mama Dominique moest even een traan wegpinken.

VROB Vrije Radio Oudenbos

Eindigen deed VROB met “Drivin’ Home for Christmas” van Chris Rea en – uiteraard - "Early Bird" van André Brasseur. Het moment waarop Gilbert Switzynck gewacht had om een aantal mensen te bedanken. Eric Moeraert was voordien al in de bloemetjes gezet en nu was het de beurt aan drijvende krachten Gilbert Van Luchene en Dominique van Imschoot. Ook Kathleen Dauwe, die gedurende al die tijd de catering in het praatcafé verzorgde, kreeg een ruiker aangeboden.

Op naar de Chirofeesten in Beervelde

Zo eindigden 14 dagen lokale radio. Twee weken waar ook heel wat nieuwe jonge mensen aan bod kwamen. De enen voor de micro om eerste stappen te zetten in de radiowereld, de anderen om via een optreden wat ervaring op te doen en naambekendheid te verwerven.
Maar ook twee weken waarin heel wat mensen samen gebracht werden.

“Want”, zo liet Dirk Van Luchene ons nadien nog weten, “dat is wat voor mij de drijfveer is: mensen samen brengen”.

VROB gaat nu in zijn winterslaap en zal een volgende keer te beluisteren zijn op de Chirofeesten in Beervelde, begin april 2016.

VROB Vrije Radio Oudenbos

En de kerstkramieken gingen naar …

Schepen Janine Stadeus schonk een kramiek aan Benjamin Bundervoet voor zijn inzet t.v.v. Koester, Freddy De Wilde kreeg een kramiek van Bennie. Johan Dhondt beloonde zijn mama en Luwein kreeg 2 kerstbroden van Peter Vervaet. Het VROB-team schonk Raf Boone een kramiek, die er dan prompt ook een schonk aan schepen Patricia Van De Weghe. Albert Verschraegen kreeg een kramiek voor alles wat hij dit jaar moest meemaken en Katrijn en Stijn gaven er één aan hun mama. Dat deden ook Pepijn Vandelanotte, Axel, Martijn Collijs en Vera Verspeten.

Michael beloonde dan weer Koen van de Lodejo voor zijn fantastisch werk en zijn inzet om nieuwe leden te werven. Valérie van Bazar numéro trois bedankte haar familie en haar assistente. Jacqueline mocht, voor het inspreken van de radiospotjes van VROB, ook een kramiek ontvangen. Marc Vandewalle zette zijn “schoonma” in de bloemetjes, Heidi Dhaenens haar schoonvader en Nadine De Landtsheer haar nicht Michelle.
Anneleen Van der Haegen bedankte haar ouders. Joris Serlippens mocht een kramiek afhalen voor al zijn fantastisch vrijwilligerswerk en Kathleen schonk er eentje aan Els Eggermont. Renaat De Geyter maakte Peter Moens blij met een lekker brood en het VROB-team schonk een brood aan hun “radiogoeroe” Eric Moeraert. Luc schonk dan ook nog kramieken aan Wendy en aan Margriet.

Zij kregen allen een mail toegestuurd waarmee ze op kerstdag een kramiek van 800 gram mochten afhalen bij bakkerij De Meyere. Niet zo voor Margriet. Toen bleek dat zij geen e-mailadres had, toonde Luc zijn peperkoeken hart en beloofde het brood aan huis te bestellen.

VROB, tot een volgende keer!

Bij dit artikel onderstaande fotoreeks over deze slotdag.

 

Bij het artikel 'Meer dan 300 uur VROB' deze fotoreeks van Bennie

Posted by Lochristinaar.com on vrijdag 25 december 2015