Weekendje weg met Lo's 4: Maastricht

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)

Vorig weekend trotseerden mijn vriend en ik de kou en maakten we een citytrip naar Maastricht (Nederlands Limburg). We logeerden in een trendy hotel, bezochten de studentenstad en zagen en proefden dat het goed was!

We verbleven twee nachten in het Eden Designhotel, in de wijk 'Wyck'. Een hip hotel en ideaal om er een Valentijnsnacht door te brengen. Het hotel richt zich vooral op koppels. Waarom zeg ik dit? Onze badkamer had niets meer en dus ook niets minder dan een glazen wand. Terwijl Jacob(a) in bed ligt en tv kijkt, kan hij gerust eens zwaaien naar zijn/haar Jacob(a). Niets mis mee natuurlijk! Maar niet meteen een hotelletje waar je een kamer zou delen met je zakenpartner.

Eden Design Hotel

Maastricht is een jonge stad met veel studentenkoten of zoals zij ze het daar zeggen, kamers. Dit mede doordat er verschillende academies, waaronder de toneelacademie, in de stad gevestigd zijn.

Shoppen kan je er natuurlijk ook. Ik ben gerust een uurtje zoet in de 'Bijenkorf'. Maar je vindt er ook veel andere leuke winkeltjes. Waar ze in Nederland ook goed in zijn, is het nuttige aan het aangename koppelen. In vele bakkerijen kan je niet enkel terecht voor je dagelijks brood, maar je kan er ook genieten van een lekker kopje koffie en een stukje authentieke vlaai of taart.

Winkelen doe je best eens in de Boekhandel Dominicanenkerk. Het is een uniek concept: in de kerk werd een boekenwinkel ingericht. Je kan er ook terecht voor een koffie en bijbehorend lekkers.

Apostelhoeve

De streek is ook uitstekend geschikt voor wijnbouw en de wijn draagt dan ook bij tot het Bourgondisch karakter van de regio. Eén van de bekendste wijngaarden is de Apostelhoeve. De eerste stokken werden in 1970 aangeplant. Er worden zes verschillende witte wijnen gemaakt van de vier aangeplante druivenrassen. We proefden de riesling en de pinot gris barrique. De familie Hulst koos voor wijnstokken die ook in Duitsland, België, Luxemburg en de Elzas zijn aangeplant.

Ook op historisch vlak valt er wat te beleven in Maastricht. Je kan er de ondergrondse tunnels en grotten bezoeken. Je kan een vestingwandeling maken of de kazematten bezoeken.

U merkt het, Maastricht is een bruisende en boeiende stad. In de winter zijn de gezellige koffiehuisjes zeer welgekomen, in de zomer de gezellige terrasjes in het oude stadsgedeelte!

Dominicanenkerk

Dominicanenkerk