Westkus(t)je

Jean Marie
0 reactie(s)

Wind, water en strand waren mijn stek afgelopen week. Naast urenlang wandelen en fietsen ook hier en daar een bezoekje gebracht aan een museum of restaurantje. Lekker uitwaaien en wat frisse lucht snuiven om de batterijen weer vol te laten lopen. Het is aardig gelukt.

De openlucht tentoonstelling Beaufort wordt elke 3 jaar gehouden aan de kust. In Nieuwpoort staan nog altijd een aantal kunstwerken van de verschillende edities. Het bekendste is natuurlijk de schildpad van Jan Fabre of ‘Searching for Utopia’.

Het werd in 2003 aangekocht voor 325.000 euro en is opnieuw aan restauratie toe.

Zand, wind, water en zout vreten het kunstwerk aan. Binnenkort verdwijnt het van de dijk en komt naar Oudenaarde waar een laagje bladgoud moet zorgen voor een duurzame restauratie. Niet goedkoop natuurlijk want geschat op 115.000 euro.

Nadien komt het niet meer terug op de dijk maar krijgt de schildpad een ‘veiliger’ plekje in de stad waar het niet langer beklommen kan worden.

In de minifotoreeks ziet u enkele andere kunstwerken die Nieuwpoort aankocht ter gelegenheid van de opeenvolgende edities van Beaufort.