Wijndegustatie met de VVS

Jean Marie
0 reactie(s)

Afgelopen maanden kwamen de leden van de Vereniging van Vlaamse Sommeliers samen rond wijnen die hier in en rond Lochristi verkocht worden. In december was er een mooie degustatie van Vindemia uit Zeveneken met Zwitsers wijnbouwers en deze keer was Fairwine te gast.

Vindemia verdeelt niet alleen Franse, Italiaanse en Spaanse wijnen mar heeft ook schitterende Zwitsers in huis. We konden er – in aanwezigheid van de wijnbouwers – enkele proeven.

Het zijn geen goedkope wijnen en dat heeft natuurlijk te maken met de beperkte productie maar ook met de Zwitserse Frank. Een witte merlot vind je in Ticino en dat is een zeldzame vogel. Aan de grens met Italië heerst een microklimaat wat uitermate geschikt is voor de druiventeelt. Kurt en Peter zoeken niche en goede producten.

We konden genieten van de wijnen van volgende domeinen: www.delea.ch - www.mathier.ch - www.domainedemontmollin.ch en www.lesperrieres.ch waar je in de buurt ook mooie vakanties kunt doorbrengen.

Op 3 en 4 mei is er een grote lentedegustatie in Zevenekendorp 110. Ga eens proeven!

 

Afgelopen week was fairwine te gast. Claudine en Walter hebben geen winkel maar verkopen via een wijnpakket, abonnement, op beurzen en in natuurwinkels, zoals ’t Lang Leven in Dorp West. We ontmoetten hen voor het eerst op de Eco-Expo in Lochristi.

Lekker, eerlijk, gezond en duurzaam zijn hun sleutelwoorden. Fairwine kiest voor biologische wijnen niet alleen wat landbouw betreft maar ook naar vinificatie. Een mooi assortiment van prosecco, cava, champagne, Chablis en ten slotte rood met een schitterende Italiaan en Spanjaard. Het was vooral château Béru (Chablis) die me aansprak.

Ook de rode van Villa Patrizia Morellino di Scansano sprak tot de verbeelding. Een monocépage van Petit verdot met Vina Cerron uit Spanje sloot de proeverij af. Deze laatrijpende druif vind je zelden als monocépage. In Bordeaux kun je het vinden bij Papin Vignobles Landeau. Het is een Bordeaux Supérieur van uitzonderlijke kwaliteit.

Het waren mooie degustaties met heel diverse schitterende wijnen.

Meer informatie: www.vindemia.bewww.fairwine.be