WK 2014 : De DUO-fans

Bennie
0 reactie(s)

Lochristi beleeft, net als de rest van het land, een ongelooflijke voetbalgekte.  In de media is het al voetbal wat de klok slaat. Op weg naar het werk wordt u voorbij gestoken door wagens met driekleurige spiegelhoesjes.

Ben bij het inkopen geven kassiersters met een tricolore sjaaltje u Panini-stickers van onze Rode Duivels. Ook het straatbeeld kleurt volledig rood door de vele honderden gezinnen in Lochristi die momenteel hun gevel versieren met onze nationale driekleur of de vlag met drietand, als steun aan onze voetbalgoden.
Lochristinaar vielen een aantal woningen op, waar de vlag van twee landen broederlijk naast elkaar hangen te wapperen. Hier wonen gezinnen die voor 2 landen supporteren: de “Duo-fans”.

Zo ook bij de familie Cirillo op de Antwerpsesteenweg. Vader Christophe is zoon van een Italiaanse inwijkeling en kreeg zo de dubbele nationaliteit. Samen met zijn vrouwtje Tineke Vandaele supporteren ze zowel voor de Rode Duivels als voor de Squadra Azzurra. Maar bij Christophe, Juventus-supporter in hart en nieren, komt Italië toch op de eerste plaats.

Niet zo bij de twee zoontjes Gianlucca en Massimo. Ze mogen dan al Italiaanse namen dragen, maar net als Tineke staan ze vooral achter het Belgische elftal.

In hun woonkamer hingen ze, speciaal voor dit WK, een bord met daarop de drie wedstrijden die het Belgisch en het Italiaans elftal moeten spelen in de groepsfase.

En wat als België en Italië verder in het kampioenschap tegen elkaar moeten spelen? Dan zal papa Christophe, als enige van de familie voor Italië supporteren. “Maar het zal pijn doen “ voegt hij er nog aan toe.


 

 

 

 

 

 

Deze hartverscheurende situatie stelt zich nu al bij de familie Kezadri in Zeveneken. De echtgenoot kwam 12 jaar geleden uit Algerije. Hij huwde een Belgische vrouw en samen hebben ze 2 zoontjes en 1 dochtertje.
Ook hier supportert papa voor de twee nationale teams, en heeft dan ook de vlag van de beide landen aan de woning hangen. Maar in een onderlinge confrontatie overwint toch het Algerijns gevoel. De zoontjes kregen elk een outfit, de ene van het Belgische nationale team, de andere van het Algerijnse elftal. Vanavond maken ze er met de buren een gezellig feest van in de tuin. Eerst wordt er samen gegeten en komen er specialiteiten uit beide landen – frietjes en tajine – op tafel.

En dan is het tijd om samen naar de wedstrijd te kijken.
Op onze vraag naar een pronostiek is het antwoord: “Ik tip op 2-1 voor Algerije, maar moge de beste winnen”. Heel sportief, maar dat is niet verwonderlijk. Ten slotte speelt de man ook handbal bij tweedeklasser Don Bosco Gent.

Kent u ook nog “DUO-fans”? Aarzel niet en laat het ons weten: info@Lochristinaar.com