Woonzorgcentrum Sint-Pieter verwelkomde een kat en ook een hond

adminjan
0 reactie(s)

wzc-katWe hadden het al over honden en katten maar dit verhaal willen we u ook niet onthouden. Ergens op een winterse vrijdag in januari kwam een jonge kat het woonzorgcentrum Sint-Pieter aan de Bosdreef binnen wandelen. Eerst wist het personeel blijkbaar niet goed wat te doen met deze gast.

Na wat versterking werd ze weer buiten gelaten maar klopte ‘s avonds weer aan. Het werd duidelijk dat de kat had beslist om in het WZC gezelligheid te zoeken. Ondertussen woont ze zeven maanden op de afdeling ‘Orchidee', luistert ze naar de naam ‘Jeanelle' en heeft ze een belangrijke plaats ingenomen in het reilen en zeilen. Het personeel ziet dagelijks de positieve effecten van de kat die een kalmerend effect heeft op bewoners en anderen dan weer tot actie beweegt. De poetskar en de rollator zijn haar al vertrouwd. Opmerkelijk is dat het dier mensen gezelschap houdt tijdens hun laatste levensdagen.

wzc-hondDe aanwezigheid van ‘Jeanelle' werkte aanstekelijk bij de andere afdelingen om ook daar voor een huisdier te zorgen. Het WZC aarzelde niet om de hond ‘Lady' te adopteren. Haar dagelijkse zorg wordt opgenomen door de medewerkers en iedereen geniet van haar aanwezigheid.