Broodjeszaak en lunchroom LOUPHINE brengt extra leven in Zaffelare-Dorp

En dat is altijd goed nieuws voor een dorpskom die door velen als doods wordt ervaren. Gelegen tussen een frituur en pittazaak mag je gerust stellen dat dit initiatief ertoe bijdraagt dat Zaffelare-Dorp niet meer beantwoordt aan dat gevoel.   

Vanaf deze morgen heet de zaak hongerigen en lekkerbekken welkom. Wij gingen alvast langs, om te proeven, maar vooral te luisteren naar Josephine de Groote, zaakvoerder van LOUPHINE.

Een broodjeszaak in Zaffelare, hoe en wanneer ontstond het idee?

“Het idee is deze zomer ontstaan en liet me niet meer los. Mijn ouders waren ook zelfstandigen. Toen een vriendin, die hier een paar huizen verder woont, me dit vrijstaande pand suggereerde was ik meteen verkocht. Zaffelare is zowat onontgonnen terrein wat horeca betreft, er is dus zeker plaats voor een zaak als deze. Wie deze ruimte voorheen zag weet dat we zowat van nul zijn vertrokken qua inrichting. Het resultaat maakt me blij.”

Louphine © Bennie Vanderpiete

Breng je horeca-ervaring mee?

“Ik heb altijd in een bakkerij gewerkt, broodjes prepareren kan ik als geen ander! En vooral, ik heb er heel veel zin in. Ik krijg trouwens hulp van mijn mama, en die weet ook van aanpakken.”

Vanwaar komt de naam LOUPHINE?

“Is een samentrekking van de naam van mijn hondje en die van mij! Een naam die uitnodigt!”

Op welk cliënteel mik je? Waarom zouden mensen langskomen?

“ Ga zeker bedrijven in de omgeving aanschrijven, maar ik lonk eveneens naar bewoners en bezoeker van het woon-zorgcentrum hier aan de overkant. Verder zijn er de dagelijkse passanten die in deze rustgevende omgeving willen genieten van een hapje en drankje. Zoals je ziet zit je hier niet op elkaar geplakt, wat ik als een meerwaarde voor de zaak beschouw. Noteer alvast dat, naast eerlijke producten, vriendelijkheid eveneens onze troef is! De klanten moeten zich hier thuis voelen.”

Louphine © Bennie Vanderpiete

Vertel ons iets meer over het aanbod?

“Mits reservatie kan je hier tussen 7u en 10u ontbijten. In de namiddag zijn er de klassieke pannenkoeken en wafels. Koffiedrinkers zijn welkom. Slaatjes warm of koud, soep, een kaaskroket of spaghetti maken het aanbod rond. En dat alles aan heel democratische prijzen.”

Lochristinaar bedankt Josephine voor de tijd die ze voor ons vrijmaakte en wenst haar alle succes toe.

LOUPHINE

Zaffelare-Dorp 15
Elke dag open van  7u tot 18u .
Zondag van 8u tot 17u.
Donderdag gesloten.

Louphine © Bennie Vanderpiete

Scroll naar boven