Cartouche Beervelde

Het had zijn reputatie zo’n eeuwigheid geleden. Velen waren benieuwd wat zich achter de muren, aan de bar en in de bedjes van dit huis van parenplezier afspeelde. Dorpsroddel was er alom in Beervelde en omgeving over de Cartouche en zijn bezoekers.

Van de aantrekkingskracht van weleer blijft alleen een bouwval en een verkavelingaanvraag over. Dit stukje erotische geschiedenis gaat ongetwijfeld binnenkort tegen de vlakte. Het stof zal optrekken. Belevenissen zullen misschien in de spiegel opgerakeld worden.

Je zag de fluolichtjes van op de snelweg en dat zorgde bij menig chauffeur voor een knikje naar links of rechts.

De champagne heeft er ooit overvloedig gestroomd, net als ander vloeibaars. Velen lieten hier wellicht een maandloon achter of misschien nog meer?

Van parenclub tot Club Z; het passeerde jarenlang de erotische revue in Beervelde. De naam had wellicht heel weinig te maken met de ovalen omlijsting bij hiëroglyfen rond een koningsnaam of met een huls. Veel suggestieve betekenissen ook natuurlijk.

Sommigen waanden zich wellicht voor enkele uren een wellustige koning.

Het is vergane glorie waar ik nooit ben binnen gestapt. Oudere collega’s praatten er heel zelden over maar kwamen er met twee.

Scroll naar boven