Ria en Evelyne maken het mooie weer in de gang!

Evarist Ganzelever
1 reactie(s)
Kunst aan de Gang - Ria en Evelyne

Tekst © Evarist Ganzelever

De kortste weg van punt A naar B is een rechte lijn, maar niet snelste, voor wie de gang in het gemeentehuis van Lochristi doorsteekt.

Kunst aan de Gang - Ria en Evelyne

Wie zomaar voorbij de tekeningen en schilderijen van Ria Sey en Evelyne Goffa stapt, mag zich een lokale cultuuranalfabeet noemen. Beide dames geven ons aan de hand van hun werk een kijk op hun wereldbeeld. Wat ze tonen is ingegeven door bescheiden eerlijkheid. En dat alleen is het al waard er even of wat langer te blijven bij stilstaan.

Ria was nog heel jong toen haar interesse voor het tekenen duidelijk werd, maar het bleef bij een sluimerend verlangen er iets mee te doen. Het was pas na een turbulente periode in haar leven, waarbij ze ook geliefden verloor, dat ze in 2016 de stap zette richting Atelier Suzy, een teken- en schilderatelier in Nevele. Werken met acryl- en olieverf, aquarel en pastelkrijt brachten en brengt haar tot rust. Een passie waarin ze zichzelf volledig in terugvindt. In 2021 kwamen we Ria al eens tegen bij de kunstexpo Achter Glas.

Kunst aan de Gang - Ria en Evelyne

Ook Evelyne tekent al van kleins af aan. Als verpleegkundige is het wellicht niet ver te zoeken waarom dat het vooral portretten en menselijke lichamen zijn die ze vereeuwigt. Onmacht, vreugde, levenswijsheid en vergankelijkheid zijn de emoties die haar kunst voedsel geven. Vader Cyrille inspireerde Evelyne om zich artistiek te ontplooien en ook zij klopte aan bij Atelier Suzy, in 2017.  Verder vindt ze, samen met haar gezin, rust in natuur, wat voor haar meteen ook een bron van inspiratie is.

Kunst aan de Gang - Ria en Evelyne

Het werk van beide dames is tot en met september te genieten tijdens de openingsuren van het gemeentehuis van Lochristi. Een reactie kan je altijd kwijt in hun schriftjes die er uitnodigend bijliggen.

Kunst aan de Gang - Ria en Evelyne

Kunst aan de Gang - Ria en Evelyne

(Foto's © Bennie Vanderpiete)