Oud-schooldirecteur Marc Lievens overleden

Bennie
1 reactie(s)

Afgelopen vrijdag werd, in het crematorium Westlede, in intieme kring afscheid genomen van Marc Lievens. Veel inwoners van Lochristi zullen zich Marc Lievens nog herinneren als leerkracht en later als schoolhoofd van GBS Beervelde en schooldirecteur van GBS Lochristi.

Marc was een geboren en getogen Beerveldenaar. Hij leerde er ook zijn vrouw Lieve (†) kennen en ze trouwden in 1970. Samen hadden ze 3 kinderen: Els, Wouter (†) en Renaat.

Marc Lievens was leerkracht in hart en nieren: eerst op een school in de Houtstraat te Gent, daarna op het St.-Janscollege (het vroegere St.-Jan Berchmanscollege).
Toen zijn vader overleed, volgde hij hem op als schoolhoofd van de gemeentelijke basisschool in Beervelde en gaf daar vele jaren les in het derde en vierde leerjaar. De laatste jaren van zijn loopbaan in het onderwijs was hij directeur van de gemeentelijke basisschool in Lochristi. Op 56-jarige leeftijd ging hij vervroegd met pensioen.

De laatste 4 jaar van zijn leven woonde Marc Lievens in Lokeren. Hij werd fiere opa van Olivia en Emilien Lievens. Op vrijdag 18 november is hij na een korte ziekte op 76-jarige leeftijd overleden in het AZ Sint-Blasius in Dendermonde.

We bieden de familie onze oprechte deelneming aan.