GBS Lochristi speelt In de sacoche

Jean Marie
1 reactie(s)
In de sacoche toneel gemeentelijke basisschool Lochristi

Traditiegetrouw brengen de leerkrachten en het toneelteam van de gemeentelijke basisschool Lochristi/Beervelde in januari drie voorstellingen van een komisch toneelstuk. Bestel nu alvast uw kaarten!

Het schoolteam van de gemeentelijke basischool (GBS) Lochristi is ondertussen al enkele weken vlijtig aan het repeteren voor hun nieuwe opvoering.  Op 19, 20 en 21 januari brengen ze, voor het 37ste jaar op rij, terug een avondvullend toneelstuk. Dit jaar koos men voor “In de sacoche”, een klucht van auteur Paul Anrys. De regie is in handen van Micheline Lisabeth en Rony de Smet.

Korte inhoud

Max (Freddy De Wilde) is een doodbrave schoenmaker die heel zijn leven voor zijn ouders heeft gezorgd. Na hun overlijden gaat hij, via het internet, op zoek naar een vrouw. Zo komt onze vijftiger in contact met Barbara Commersaal (Nancy Raes). Enkele maanden later zijn ze getrouwd. Maar Barbara ontpopt zich tot een hoogmoedig en hebzuchtig kreng die enkel voor het geld met Max trouwde. Bovendien blijkt Barbara plots nog een dochter te hebben die ook bij hen komt inwonen. De knappe Laurence (Melissa De Sweemer) is eerder van het luie type en volgt slaafs de bevelen van haar moeder op.

Als Max na een weekendje vissen terug thuiskomt, heeft Barbara zijn schoenmakerij in de kelder gedumpt en is de winkel omgetoverd tot een zaak van handtassen. Barbara wil een contract met het luxemerk “Delvaux” binnenhalen en daarvoor moet alles wijken.

De slechtziende Virginie (Isabelle Schatteman) is al lang heimelijk verliefd op Max. Ze mag dan wel alleenstaand en een beetje slonzig zijn, toch weet ze wat ze wil. Onder impuls van Virginie komt Max in opstand en probeert de plannen van Barbara te dwarsbomen. Hij ensceneert een ontploffing in zijn kelder en doet alsof hij door de explosie plots doof is. Zo moet hij niet langer naar de bevelen van Barbara luisteren en komt zelfs zaken te weten die niet voor zijn oren bestemd zijn.

Vanaf dan volgt de ene verrassing na de andere. Het lottoformulier van Virginie en Max, dat 5 miljoen euro waard is, geraakt in één van de handtassen verzeild. Er duiken valse Delvaux-inspectrices op (Silke Poelman en An Van Laere) en ene Michel Sablon (Luc Dhont) blijkt de minnaar van Barbara. De emoties laaien hoog op in deze klucht waarin ook nog Kathy de Cock, Cristine Poppe, Alex Dewardt, Robin Verschuere en Tuur De Cooremeter meespelen.

Voorstelling bijwonen?

U kunt het schoolteam van GBS Lochristi aan het werk zien met “In de sacoche” op vrijdag 19 januari 2018 om 20 uur, zaterdag 20 januari om 20 uur en zondag 21 januari om 15 uur.
De deuren van de sportzaal van de gemeentelijke basisschool gaan een half uurtje voor aanvang open.
Kaarten zijn te verkrijgen in voorverkoop bij het personeel van de gemeentelijke basisschool, per mail secretariaat@gbslochristi.be  of telefonisch 09 331 53 61 en kosten 8 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. De dag zelf betaalt u aan de kassa 10 euro.