VROB Large met heel wat optredens en hitlijsten

Bennie
1 reactie(s)
VROB Large

©BennieVanderpiete

Morgen eindigt “Music for Life” en is de evenementenradio VROB er terug. Veertien dagen lang zullen ze dan uitzenden vanuit Dorp-Oost. Deze keer met heel wat optredens, veel hitlijsten en een gezellig VROB-café.

Na een erg mooi weekend met de Kerstmarkt, ging radio VROB even uit de ether. Enerzijds om vergunning-technische redenen, anderzijds omdat (bijna) alle radio’s nu nog op Studio Brussel en “De warmste week” afgesteld staan.
Maar daarna is het terug aan VROB. Morgen, kerstavond, stipt om 18 uur gaat onze lokale zender terug op antenne. En dan zenden ze 14 dagen non-stop uit, op de vertrouwde frequentie 97.2 MHz en vanuit de woning Dorp-Oost 5.  Zondag 7 januari om 20 uur weerklinkt dan de eindtune en begint VROB aan zijn winterslaap.

Heel wat optredens

In deze veertiendaagse grijpt VROB tijdens de weekends terug naar zijn klassieke (praat)programma’s met heel wat interessante gasten: Rockline, De Praatbarak, Zondags Aperitief, Lo Sport in ‘t kort, …
Maar op weekdagen is er elke avond een schitterend optreden voorzien. Heel wat gerenommeerde namen en (lokaal) muzikaal talent zal te bewonderen zijn in “VROB’s Living Room”.

Op 26 december is er het eerste optreden. Dan mag u zich verheugen op “Coup de Frein”. De dag erna, 27 december, kan u genieten van “gouden stem” Erline. Zij was reeds tweemaal te horen bij VROB. Op 29 december treedt Turtle Wex op. Ook voor hen is dit een tweede passage, na het erg mooie optreden deze zomer toen VROB uitzond vanop LoPlage.

Christophe Versaevel, alias Chris Corn, zet het nieuwe jaar in op 2 januari bij de evenementenradio. Woensdag 3 januari is het dan de beurt aan het “Dynamic Duo” Bram Pauwels en Tatjana van Acker. Coverband “Tram 3” is te beluisteren op 4 januari en op vrijdag 5 januari sluit “DNA” (Dirk De Clercq  op gitaar en zangeres Anke Wulteputte) de concertenreeks af. Al deze optredens zijn vrij toegankelijk in de het VROB-café in Dorp-Oost 5 en zullen uiteraard ook te horen zijn op 97.2 MHz (of in livestream www.vrob.be ).

Himalaya

Aandachtige lezers zullen opgemerkt hebben dat er geen optreden gepland is op donderdag 28 december. Dan pakt VROB uit met een klassieker: het programma “Himalaya”.
Peter Vervaet en Luc Van Autreve zijn terug de professoren van dienst en brengen twee uur lang anarchistische radio waarin ze het klassieke radiopad “plaatje-praatje-plaatje” doorbreken en veel ruimte laten voor improvisatie.

Iedereen herinnert zich het absurde rollenspel van verleden jaar, waarin het kerstverhaal en een heleboel kersttradities (o.m. het twaalfdaags Joelfeest of midwinterfeest, het Lichtfeest) aan bod kwamen, vaak in een actuele context geplaatst.
Op een bepaald ogenblik werden de aanwezige VROB-medewerkers zelfs opgetrommeld om in koor te komen meezingen.

De “Foute Top 30” en de “Tijdloze Top 50”

Eindejaar betekent ook allerlei hitlijsten en muzikale overzichten. DJ Dréken (Dré Van Rysselberghe) presenteert - samen met DJ Deroovere - op woensdag 27 december tussen 18 en 20 uur “De Foute Top 30”. U mag nog steeds uw persoonlijke top-3 per mail insturen naar Foute30@vrob.be . Eén week later, op woensdag 3 januari 2018, komt Dréken terug in de ether, samen met Dirk Vanluchene. Vanaf 18 uur brengt hij 4 uur lang “De tijdloze top 50”. Hiervoor mag u ook nog steeds uw 5 favoriete platen insturen per mail op Tijdloze@vrob.be

Back in Time

Gilbert Switzynck zal tijdens deze VROB large vrijwel dagelijks uw gastheer zijn, altijd van 13 tot 15uur. Op 25 december brengt hij de “Top 10 van de kerstliederen”, gevolgd door “De Vlaamse Top 20”. Van 26 t/m 29 december is er elke dag een “Back in Time” met de ”Top 95 aller tijden”. Op nieuwjaarsdag verblijdt Gilbert de luisteraars met “Happy New Year”. De volgende dagen keert hij dan muzikaal terug naar de vorige eeuw.
Op 2 januari is er de “Top 30 van de jaren ’60”. En op 3, 4 en 5 januari volgen respectievelijk de jaren ’70, ’80 en ’90.

VROB, uw radio voor de kerst- en nieuwjaarsperiode!