Toverstof opent nieuwe winkel

Bennie
6 reactie(s)
Toverstof Destelbergen

© Bennie Vanderpiete

De opening van een nieuwe winkel in een buurgemeente. Je verwacht hierover niet direct een artikel op Lochristinaa. En toch heeft dit met onze gemeente te maken.

Toverstof

Begin 2014 sloot “Martine’s naaiboetiek”, de enige winkel in Lochristi waar je steeds zeker was dat je de juiste knoop, een nieuwe rits of een leuk stofje zou vinden.
Gelukkig was er aanvankelijk nog de wekelijkse markt waar je op dinsdag terecht kon bij “Stoffen Christine”. En die Christine, die met haar man in Lochristi woont, heeft drie dochters.
Svenja (25), de oudste van de drie, deed haar middelbare studies aan het Sint-Janscollege en studeerde daarna “Bedrijfsmanagement en marketing”. Ze trouwde, kreeg een kindje en vestigde zich in de Tollekenswegel in Beervelde.
Maar Svenja was opgegroeid tussen de stoffen. Al op jonge leeftijd naaide ze zelf haar poppenkleedjes. En ook ondernemen zit haar in het bloed. Dus besloot ze een cursus te volgen en een eigen stoffenzaak te beginnen. “Toverstof” was geboren.

De nieuwe zaak

Svenja startte haar eigen stoffenzaak in 2014 in een klein pand in het centrum van Destelbergen. In 2016 nam ze met “Toverstof” deel aan “Makerskraam” in JH Lodejo. Zus Inge, die geregeld bijspringt in de zaak, verkocht er toen o.m. heel erg mooie pullovers, die ze gemaakt had.
Maar het winkelpand in het centrum bleek algauw te klein, dus diende er gezocht naar een nieuwe locatie. De zoektocht werd gestart in Lochristi, maar hier was geen gepaste winkelruimte te huur voor een redelijke prijs. Dus bleef Svenja in Destelbergen, waar een geschikte locatie gevonden werd naast fietsen Markoen. En zo is er morgen dan de officiële opening van de nieuwe winkel.

Meer dan een stoffenwinkel

Toverstof heeft een voorraad van zo’n 15.000 meter stof. Maar je vindt er ook alles wat bij het naaien van kleding komt kijken: garen, knopen, ritsen, patronen en nog zoveel meer. Svenja volgde bovendien een opleiding “Kleur- en stijladvies”.
Daarnaast biedt “Toverstof” ook workshops aan. Elke zaterdagnamiddag kunnen volwassenen er terecht en worden begeleid door gespecialiseerde lesgeefsters. Geregeld organiseert men ook “Kidsworkshops”.

Meer informatie is te vinden op de website http://www.toverstof.be
Inschrijven kan via diezelfde website, via de facebookpagina van “Toverstof” of telefonisch.

De officiële opening

Morgen zondag (uitzonderlijk open) is er dan de officiële opening van die nieuwe winkel van “Toverstof. Deuren openen om 10 uur aan de Dendermondesteenweg 542 te Destelbergen. Voor de eerste 30 klanten is er een goodiebag en iedereen kan er tot 16 uur smullen van de raclette of genieten van een glaasje glühwein. Bovendien zitten we middenin de koopjesperiode en ook toverstof heeft ook heel wat stofjes aan soldenprijzen.
Voor een glaasje en een koopje? Zondag slechts één adres: Dendermondesteenweg 542 te Destelbergen.

Toverstof.. stoffen en zoveel meer!