Vanaf vrijdag is het in de sacoche

Bennie
1 reactie(s)
Sacoche toneel

© BennieVanderpiete

Vanaf vrijdag brengt de GBS Lochristi - en dit voor het 37ste jaar op rij – drie voorstellingen van een komisch toneelstuk. Dit jaar koos men voor “In de sacoche”. Lochristinaar mocht maandag gaan kijken naar de eerste repetitie met kostuums.

Dertien personages

“We waren er dit jaar redelijk laat met het voorbereiden van ons toneelstuk. Eigenlijk zijn we pas na herfstvakantie van start gegaan met de repetities. En het is dan ook nog een moeilijk stuk door de vele personages” aldus Micheline Lisabeth. Zij doet dit jaar terug de regie samen met Rony de Smet. Maar beiden nemen ook elk één van de dertien rollen voor hun rekening.
Sinds maandag wordt er geoefend op het grote podium met de kostuums. Een heel erg mooi podium trouwens met een heuse “sacochenwinkel” met vele tientallen handtassen.

Lochristinaar mocht erbij zijn tijdens de eerste van drie “generale repetities”.
“In de Sacoche” ligt volledig in de lijn van de stukken die de voorbije jaren gebracht werden: een klucht met heel wat grappige personages, onverwachte situaties en hilarische verwikkelingen.
En - net als vorig jaar - een explosief einde. Dat wordt lachen geblazen en ongetwijfeld een oorverdovend applaus.

Toneeldebuut voor juffen Maaike en Melissa

Ook dit jaar terug vers bloed in het schoolteam. “In de Sacoche” betekent ook het toneeldebuut van Maaike Vereecken en Melissa De Sweemer.
Maaike kwam 4 jaar geleden naar de GBS Lochristi, is zorgjuf en leerkracht in het 3de en 4de leerjaar.

U zal haar echter niet op de planken zien want ze zit verstopt in een klein hokje aan het podium met haar hoofd net boven de toneelvloer. En dan weet u dat zij dit jaar de “souffleur” van dienst is.
Melissa De Sweemer is juf van 1D - één de 4 klassen van het 1ste leerjaar. Zij is ondertussen al 5 jaar verbonden aan de gemeentelijke basisschool.

“Men zocht nog een “jeugdige leerkracht” om de rol van Melissa te spelen. Het waren de andere jonge leerkrachten die me overhaalden om eens mee te doen. Ik had voordien nog nooit op de planken gestaan. Zo maak ik mijn toneeldebuut met één van de hoofdrollen. Zenuwen heb ik niet. Nu nog niet. Maar ik denk dat het vrijdagavond, als ik het podium opkom voor een volle zaal, even anders zal zijn”.
Ook de beide debutanten van verleden jaar, Tuur De Cooremeter en Silke Poelman, zijn terug van de partij. De toekomst van het schooltoneel is verzekerd!

Drie voorstellingen

“In de Sacoche” wordt opgevoerd op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari om 20 uur en zondagmiddag 21 januari om 15 uur. Deuren gaan open een half uurtje voor aanvang.
Kaarten zijn nog te verkrijgen in voorverkoop bij het personeel van de gemeentelijke basisschool, per mail via secretariaat@gbslochristi.be of telefonisch 09 331 53 61 en kosten 8 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. De dag zelf betaalt u aan de kassa 10 euro.

Wie nog even wil nalezen waarover dit stuk gaat, verwijzen we naar ons artikel dat we in december al brachten en dat u vindt via http://www.lochristinaar.com/nieuws/gbs-lochristi-speelt-de-sacoche 

We brengen maandag, na de drie opvoeringen, het volledige verhaal met een uitgebreide fotoreeks. Maar eerst gaan we vrijdagavond zelf nog eens genieten. Tot dan!