N-VA kiest voor Eva Paelinck als lijsttrekker

Jean Marie
2 reactie(s)
Eva Paelinck Tom De Sutter N-VA

© Daina

Eva Paelinck wordt zo de tweede vrouwelijke lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.  Tom De Sutter, die al drie maal een lijst trok, duwt nu.

Eva Paelinck haalde in 2012 van op de tweede plaats 409 stemmen. Ze haalde met 12.783 voorkeurstemmen ook een sterke score bij de verkiezingen voor de Kamer in 2014.

Tom De Sutter zag in 2012 916 bolletjes bij zijn naam gekleurd. Ivan Lybaert was in 2012 lijstduwer en haalde 275 stemmen.

Begin dit jaar bleek al dat de 7 mandatarissen doorgaan en dat de N-VA ondertussen ook twee nieuwkomers mocht verwelkomen. Thierry Van Hecke is al om bekend in Zaffelare en niet alleen van Skoekidoe. Kurt de Meulenaere uit Hijfte neemt ook de verkiezingshandschoen op. Hij is actief binnen het feestcomité en de Kerstmarkt daar.

Eva Paelinck

“ Het was Tom zelf die eind vorig jaar met het idee kwam dat ik de lijst zou trekken. Stof om over na te denken want net als iedereen had ik Tom als kopman in gedachten. Hij is tenslotte de voorbije jaren onze “ervaren rot” in de gemeenteraad geweest en heeft ook de vorige campagne vorm gegeven.

Nader bekeken was Tom zijn voorstel echter niet meer dan logisch. Hij voelt zich beter achter de schermen, ik ben een echte campagnemadam. Tussen de mensen zijn, horen wat de bezorgdheden zijn en kijken of we daar op korte of lange termijn aan tegemoet kunnen komen: ik vind dat geweldig. Met 8 jaar politieke ervaring en drie campagnes achter de rug heb ik er alle vertrouwen in dat ik een goede campagne voor onze ploeg neer kan zetten. 

We willen met de N-VA een vernieuwend verhaal brengen. We geloven dat Lochristi aan een frisse wind toe is. De zegen van het N-VA bestuur hebben we inmiddels ook gekregen. Nu rest enkel die van de kiezer nog. Met de steun van de kiezer willen wij de tweede partij in Lochristi worden en een eind maken aan twaalf jaar absoute meerderheid. “

Tom De Sutter

“ Ik ben ondanks mijn 39 jaar al een ‘ancien’ binnen de gemeentepolitiek. Bij de verkiezingen van 2000, 2006 en 2012 raakte ik telkens verkozen als lijsttrekker. Ondertussen telt N-VA zeven mandatarissen in de gemeente en het OCMW. Het laatste anderhalf jaar heb ik gewerkt aan een zo sterk mogelijke lijst om N-VA terug een stap vooruit te laten zetten. Samen mogen we trots zijn op het resultaat en met vertrouwen uitkijken naar de campagne en verkiezingen.

Een andere kans om als N-VA een stap vooruit te zetten is de fakkel van het lijsttrekkerschap doorgeven aan collega-raadslid Eva Paelinck (31). Ze heeft al heel wat politieke watertjes doorzwommen. Eva kan nieuwe kiezers aantrekken en de positie van N-VA versterken.

Ikzelf zal de lijst duwen en zo ruimte maken voor nieuwkomers. Het betekent geen stap terug of een gebrek aan ambitie maar een eigen initiatief om de partij lokaal verder te laten groeien. Ik voel me beter in mijn vel op de achtergrond terwijl Eva weet hoe een campagne te voeren. Ik blijf fractieleider in de gemeenteraad. “

Volgende week wordt de laatste lijsttrekker bekend. Dan is het aan CD&V.