Lochristi staat in bloei!

Evarist Ganzelever
1 reactie(s)
Bebloeming dorpskern

Tekst Evarist Ganezelever - foto JMDB

Als we het lang genoeg herhalen zal het ook wel waar zijn, Lochristi is een bloeiende gemeente!

Een nieuwe Facebook-groep roept alle inwoners van Groot-Lochristi op foto's te publiceren van bloeiende planten op de openbare weg, in tuinen en in huiskamers. Superlatieven worden hierbij niet gespaard. Zo lees ik dat men de naam 'Lochristi Bloemengemeente' alle eer wil aandoen, een totaalbeeld wil ophangen van de bloemenpracht in onze gemeente.

Heerlijk toch, hoe men enige exotische kleur probeert te steken in een gemeente waar zowat al het inheemse groen en bloeiende werden geofferd op het altaar van de projectontwikkelaars! Waar spontane begroeiing, zoals madeliefjes, boterbloemen, sleutelbloemen en klavertjes, amper de kans krijgt om tot wasdom te komen.

Bebloeming dorpskern Lochristi

Nieuwe tijden zijn het, waarin bloemen in potten van kunststof biodiversiteit een nieuwe invulling geven. Rijden doorheen de dorpskom van Lochristi doet me altijd wat aan Las Vegas denken. Een kleurenpalet vanjewelste, maar o zo artificieel. Maar laat me vooral niet te streng eindigen door te zeggen dat plastic rozen niet verwelken!

Bebloeming dorpskern